top of page

Vad är Clean Reset?

Updated: Aug 13, 2020Clean Reset

Går du runt och mår halvdant? Har du ofta huvudvärk, låg energi eller dras med magbesvär? Känner du dig deppig i största allmänhet, men vet inte varför? Eller har du tydliga tecken på inflammation i kroppen och till och med är diagnosticerad med en autoimmun sjukdom?

Då är Clean Reset för dig!

Clean Reset är en metod som ger dig verktyg för att ta reda på hur maten du äter påverkar hur du mår. Tre effektiva steg leder dig fram till en individuellt utprovad kost som hjälper dig att läka. Rätt mat är inget mindre än ren medicin!

Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost lägger grunden för att du ska må fantastiskt. Ge dig själv chansen att uppleva vad den här metoden kan göra för dig!

Clean Reset kan hjälpa dig som vill uppnå:

- Ökad energi

- Bättre fokus och koncentrationsförmåga

- Lugn mage istället för problem som diarré, förstoppning, uppblåsthet, gaser & IBS-symtom.

- Hormonell balans

- Minskad smärta t.ex. i leder eller muskler

- Mindre huvudvärk/migrän

- Friskare hud istället för akne, rosacea, eksem osv.

- Balansering av vikten

- Jämnare humör

- Lindra och lugna autoimmuna sjukdomar

Clean Reset har förmågan att kunna hjälpa kroppen att komma tillrätta med sådana här, mer eller mindre diffusa, ohälsosymtom. Clean Reset är uppbyggd för att balansera och stärka immunförsvaret och ta reda på hur maten du äter påverkar hur du mår. I vårt samhälle idag med stress, antibiotika-kurer och andra mediciner, miljögifter och bekämpningsmedel i maten, näringsfattig processad mat... Allt det här är saker som stör vår mage och tarmfloras naturliga funktion. Det i sin tur leder till att många människors immunförsvar börjar reagera på livsmedel som vi äter (oftast utan att vi själva vet om det). Och när immunförsvaret börjar reagera på en massa saker... det är så den skadliga, kroniska låggradiga inflammationen börjar - och som efter ett tag leder till ohälsosymtom, som t.ex. de listade ovan. Vilka symtom just du upplever i din kropp är individuellt. Att äta mat som ens immunförsvar reagerar på och som på olika sätt rubbar matsmältningsapparaten behöver alltså inte ens märkas i magen utan kan också ta sig uttryck som t.ex. huvudvärk, hormonell obalans, akne eller trötthet.

Syftet med att "göra en Clean Reset" är att på ett strukturerat sätt prova ut en individuell, antiinflammatorisk kost – unik för just dig – som kommer att stötta DIN kropps hälsa och läkning på både kort och lång sikt. Kom ihåg att maten du äter antingen hjälper eller stjälper din hälsa och ditt immunförsvar. Vikten av att du får i dig den näring du behöver – genom rätt mat för just dig – går inte att understryka nog: Det är maten du äter som, bokstavligen, bygger din kropp, dina tankar, känslor och din energinivå.

Clean Reset-metoden vilar på tre viktiga principer:

1. Ta bort maten som har potential att skapa oreda i din kropp. (bl.a. gluten, mjölk, soja, majs, kaffe, alkohol, nötter - hela listan finns i boken och du hittar den även här bland extramaterialet du kan ladda ner kostnadsfritt)

2. Boosta med näring. 3. Balansera tarmfloran och hjälp mage och tarm att läka.

Efter ett par veckor återintroducerar du ett livsmedel i taget på ett systematiskt sätt (som beskrivs detaljerat i webbkursen eller boken) samtidigt som du är mycket lyhörd för din kropps signaler. De livsmedel som du märker negativa symtom från din kropp när du äter, fortsätter du att utesluta ur din kost. Medan de livsmedel som du mår bra av att äta tar du tillbaka i din kosthållning igen.

Resultatet av Clean Reset är att du har lärt känna din kropp och dess signaler och har hittat fram till just din läkande kost: en individuellt utprovad kosthållning som hjälper till att stärka din hälsa, ditt immunförsvar och minska ohälsosymtom.

I webbkursen och boken Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost kan du självklart läsa mer om exakt hur man gör. Båda innehåller enkla och tydliga steg-för-steg guider, tips på hur du bäst förbereder dig samt inspiration kring hur du tar hand om dig själv lite extra under tiden som du gör den här hälsosatsningen. Dessutom innehåller de en massa recept på både frukost, lunch, middag och mellis - självklart med 100% Clean Reset-godkända livsmedel. Boken innehåller också en betydande del som beskriver bakgrunden och forskningen som ligger till grund för metoden. Föredrar du en mer personligt anpassad approach är du varmt välkommen att boka oss för one-to-one Clean Reset-coaching.

Vårt mål är att hjälpa så många människor som möjligt att göra den otroligt viktiga kopplingen mellan den mat vi äter och hur vi faktiskt mår. Så oavsett vad forskning och andras erfarenheter visar så är ju det allra viktigaste hur det känns i just din kropp!

Unna dig själv en hälsosatsning och se vad rätt mat för just dig kan göra för din hälsa och välmående. Du har ingenting att förlora! Att göra en Clean Reset är en riktig hälsoboost för kroppen. Och det värsta som kan hända är ju... att det inte händer någonting. Men vår erfarenhet som hälsocoacher är att de allra flesta märker en markant skillnad - och det snabbare än vad man kan tro. Vi coachar våra klienter i Clean Reset-metoden, så välkommen att kontakta oss om du känner att du behöver hjälp på vägen!

Som läkekonstens fader, Hippokrates, sa: "Låt maten vara din medicin, och din medicin vara din mat."

Boken finns att köpa i bokhandeln och i alla nätbokhandlare t.ex. HÄR.

Vi har också skapat en inspirerande webbkurs i Clean Reset-metoden. Den hittar du HÄR.

Vill du boka one-to-one hälsocoaching med Lotta eller Victoria? Läs mer och boka HÄR.Vill du ha fler tips om en hälsosam livstil? Vi erbjuder hälsocoaching till dig som vill komma igång med hälsosammare och härligare vardagsvanor. Läs mer på

under fliken "Hälsocoaching".

I vår webbshop hittar du saker som vi har skapat själva som onlineprogram och webbkurser samt saker vi gillar och rekommenderar. Du hittar den här.

Vi föreläser också! Till exempel på företag med vår uppskattade föreläsning med konkreta tips för en effektivare och hälsosammare arbetsdag. Välkommen att mejla oss på info@vitalista.se för mer information om du vill att vi kommer till din arbetsplats. Du kan också läsa mer här.


#CleanReset #bok #antiinflammatoriskkost

4,354 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page