top of page

Vår Hälsocoachutbildning: Institute for Integrative Nutrition

Updated: Aug 23, 2019

Innehåller reklamlänkar


Intresset för kost och hälsa bara ökar och ökar. Fler och fler människor gör kopplingen mellan hur de mår och livsstilen de lever. Att anlita en personlig tränare har under många år varit ett sätt att satsa på sin kropp och hälsa, och nu börjar fler och fler få upp ögonen för värdet i att ta hjälp av en proffesionell hälsocoach för att i grunden förbättra sin hälsa; få till de rätta, individanpassade kost- och livsstilsförändringarna och nå sina hälsomål.


Vi får ofta frågan om vilken utbildning vi gått. Många vet dessutom at vi har gått Institute for Integrative Nutrition (IIN) och undrar vad vi tyckte om den. Så istället för att svara alla en och en, tänkte vi sammanställa våra svar i det här blogginlägget.


IIN är en av världens största nutritionsskolor och huvudkontoret ligger i New York. Utbildningen till hälsocoach löper över ett år och all undervisning sker online via en speciell utbildningsplattform. Skolans grundare heter Joshua Rosenthal och han är även huvudlärare. Till sin hjälp har han några av världens (framförallt USA:s) främsta 'thought leaders' och profiler inom hälsa. Vad sägs om t.ex. Deepak Chopra, Dr. Mark Hyman, Gabrielle Bernstein, Dr. Andrew Weil, Donna Gates, Dr. David Perlmutter och Dr. Daniel Amen för att bara nämna några. Föreläsningar direkt från dessa inspirationskällor är en av de absolut främsta anledningarna till att välja IIN. Utbildningen till Integrative Nutrition Health Coach är bred och holistisk; den handlar inte bara om kost och nutrition, utan om hur god hälsa är ett pussel av många olika delar.


Utbildningen på IIN är upplagd så att man ska kunna klara av sina studier samtidigt som man arbetar heltid. Däremot kan det vara så att man får se till att anpassa och prioritera om lite i sitt övriga liv. Man får bestämma sig för att minska ner på andra aktiviteter, helt klart. Under mitt studieår (Lotta) blev det inte mycket tid till tv-tittande, slösurfade eller nätshoppande. Men det gjorde ingenting för alla föreläsningar och uppgifter var så roliga och intressanta att man ändå mycket hellre förkovrade sig i dem om kvällarna!


Allt sker som sagt online och du kan komma åt studiematerialet från din dator, mobil eller surfplatta. Utbildningen är uppbyggd på 40 moduler och varje vecka öppnas en ny, spännande modul upp. Varje modul har ett nytt tema. Varje kvartal är det ett uppsamlings-prov. Utöver proven är det en del andra aktiviteter och uppgifter man ska klara av t.ex. "coaching circles" där man blir indelad i en grupp tillsammans med några av sina kursare för att bli coachad och vägledd av en professionell hälsocoach. Dessutom ska man genomföra ett antal övnings-coachingsessioner tillsammans med sina kursare. Dessa övningar är fantastiskt roliga och givande - dina klasskamrater kommer att vara blivande hälsocoacher från hela världen!


Förutom att ha föreläsare i världsklass och likasinnade kursare från hela världen så är en klar fördel med IIN att de verkligen vill att man ska komma igång och jobba som hälsocoach. (Det är en del av deras mission: att hjälpa till att göra världen till en hälsosammare plats.) En del av utbildningen handlar därför om själva business-sidan gällande att starta igång och börja marknadsföra sin verksamhet. Man får massor av verktyg, kunskap och framförallt pepp att starta. Det sämsta med skolan? Deras marknadsföring är typiskt amerikansk och mycket pushig, så låt dig inte skrämmas av det utan försök att se förbi det.


För oss var året på nutrition school verkligen utvecklande och ett år vi njöt av att få lära oss så himla mycket om hälsa och bli så inpirerade. När de 40 modulerna är till ända sörjer man lite grann - det skulle gärna få komma en ny IIN-modul varje vecka resten av livet!


Kursen kostar runt 6.000 USD,  men just nu under Black Friday har de den allra högsta rabatten. Upp till 1.800 USD på kursavgiften (gäller tom 30/11)! Hälsa från oss när du kontaktar dem så får du även en ambassadors-rabatt ovanpå det!


Följ dina drömmar! Det gjorde vi!

Lycka till!

Kram från Lotta & Victoria


Följ gärna skolan på Instagram @nuttritionschool987 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page