top of page

Världens godaste picklade rödlökPicklade rödlök recept

Picklad rödlök är ett jättegott tillbehör till många olika typer av maträtter. Lite som vår favorit surkål - det passar till allt! Nu när det är grillsäsong så är passar picklad rödlök extra bra, tycker vi! Och så adderar det ju så snygg färg till anrättningen också.

Lök är dessutom en riktig superfood! Den innehåller massor av välgörande antioxidanter i form av flavonoider och polyfenoler. Lök innehåller också fina fibrer till våra vänner tarmbakterierna. Vidare visar studier lökens blodsockerstabiliserande effekt, positiva inverkan på hjärta/kärl bl.a. genom att förbättra blodcirkulationen och blodtrycket samt dess förmåga att sänka den oxidativa stressen i kroppen.

Gott & nyttigt alltså, så här kommer vårt favoritrecept!

Picklad rödlök

Ingredienser

1-2 medelstora rödlökar

1,5 dl olivolja

1 msk torkad oregano

1 msk rödvinsvinäger

Gör så här

Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en låg skål.

Rör ihop olivolja, rödvinsvinäger och oregano i en separat skål och häll sen över löken. Se till att löken är täckt av marinaden.

Låt löken stå och dra i rumstemperatur i minst en timme.

Förvara lufttätt i rumstemperatur. Håller minst två dagar - om det blir något kvar så länge!

Njut av den picklade rödlöken tillsammans med dina godaste grillfavoriter.

Till tacos passar den också fantastiskt bra. Och till massor mer!

No Crumbs Left har inspirerat oss till detta favoriterecept.

Vill du ha fler tips om en hälsosam livstil? Vi erbjuder hälsocoaching till dig som vill komma igång med hälsosammare och härligare vardagsvanor. Läs mer på Vitalista.se under fliken "Hälsocoaching".

Vi föreläser också! Till exempel på företag med vår uppskattade föreläsning med konkreta tips för en effektivare och hälsosammare arbetsdag. Välkommen att mejla oss på info@vitalista.se för mer information om du vill att vi kommer till din arbetsplats. Du kan också läsa mer här.

Vår bok Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost hjälper dig att ta reda på vilken mat som just du mår bra av. Den hittar du i bokhandeln eller till exempel här.

Missa heller inte vår podcast Hälsosnack fylld av massor av hälsoinspiration och spännande hälsoprofiler. Finns att lyssna på i iTunes, Podcaster, Spotify, Acast och på andra ställen där du hittar poddar.

#Recept #lök #godatarmbakterier

390 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page