top of page

Tillökning i Vitalista!


Vi är så glada att få presentera Angela Brunzell som ny medlem i Vitalistagänget!

Angela jobbar med oss som volontär för att känna på hur det är att verka inom hälsoområdet samtidigt som hon utbildar sig. Vi ser fram emot att få hjälp inom olika projekt vi planerar och vi vet att hon har spännande blogginlägg på gång. Nedan kan du läsa mer om Angelas bakgrund och varför hon brinner för att lära sig mer om hälsa och välmående.

Så varmt välkommen Angela! Superkul att du vill vara med och sprida det kloka hälsobudskapet!


Hej!

Jag heter Angela och är så glad att tillsammans med Lotta och Victoria sprida kunskap och inspiration till att leva ett hälsosamt och härligt liv.

Mitt hälsointresse har funnits där så länge jag kan minnas. Träning, rörelse och hemlagad mat har jag med mig sedan uppväxten på en skärgårdsö utanför Stockholm.

Jag är utbildad civilingenjör i kemiteknik, då jag alltid dragits till det konkreta och vetenskapliga. I många år har jag arbetat med de yttre aspekterna av hälsa; produktutveckling inom hudvård och skönhet. Allt rullade på perfekt, i alla fall på pappret, med ständiga utmaningar på jobbet i kombination med träning, familj och barn. Mina ambitioner var höga och jag körde på i ett för högt tempo för länge. Inte ens flera autoimmuna sjukdomar, sömnproblem och tilltagande symtom på stress kunde inte stoppa mig. Men till slut drog kroppen i nödbromsen - jag hade kört mig själv långt in i den omtalade ”väggen”.

Jag önskar ingen annan att bli utmattad men jag måste medge att jag absolut inte skulle vilja ha den här resan ogjord. Under utmattningen tog jag tag i min hälsa på allvar. Jag läste, lyssnade och efterforskade och hittade in på min egen rätta väg till hälsa. På köpet kom ett riktigt nördigt intresse för hälsa som nu drabbar alla runt mig.

Idag mår jag bra på så många plan. Jag har idag balans i vardagen, sover gott och har med kost- och livsstil tagit mig till symtomfrihet i mina autoimmuna sjukdomar. Det är magiskt att få uppleva vad kroppen klarar av om du ger den rätt förutsättningar att balansera sig och läka. Så jag bestämde mig för att säga upp mig från mitt gamla jobb för att istället hjälpa andra att hitta hälsan. Nu utbildar jag mig till kost- och hälsocoach och även till instruktör i mindfulness och mediyoga. Min nyfikenhet gör att jag även kommer att fortsätta experimentera för att se hur långt jag kan komma i optimeringen av mig själv.

Jag är övertygad om att alla kan och förtjänar att må bra. Nu ser jag fram emot att hjälpa andra på sin väg mot att må så bra som möjligt. Mina egna erfarenheter gör att autoimmunitet och stressrelaterad ohälsa ligger mig extra varmt om hjärtat. Så vi kommer säkerligen höras på dessa teman framöver.

Ta hand om dig och så hoppas jag att vi hörs och ses där ute!

/Angela


73 views0 comments
bottom of page