top of page

Surkålens Dag - Premiär i höst!Vi på Vitalista älskar surkål och äter det helst varje dag! Det har nog inte undgått någon av våra följare och lyssnare.

Surkål är mjölksyrejäst (eller fermenterad) vitkål. Syrning är en gammal metod att förädla, konservera och öka näringsinnehållet i grönsaker. Surkål är ett fantastisk gott, billigt och hälsofrämjande livsmedel. Den stärker resistens mot infektioner, jämnar ut vårt blodsocker och stödjer matsmältning och näringsupptag. De goda bakterierna (Lactobacillus Plantarum) gynnar vår jätteviktiga tarmflora som samarbetar med vårt immunförsvar och i stor utsträckning avgör hur vi mår både fysiskt och psykiskt.

Surkål är helt enkelt en riktig superfood som förtjänar att hyllas och därför är vi så glada att berätta att vi instiftar Surkålens dag den 18:e September 2018!

Vi hoppas såklart att ni vill vara med oss och fira och kommer förstås att återkomma till det här i höst när det närmar sig. Om du inte har testat att göra egen surkål än, så finns vårt recept sedan tidigare här. När du köper färdigsyrad surkål, tänk på att den ska vara opastöriserad och tillsatsfri så att alla goda bakterier och enzymer är bibehållna.

På återhörande i höst!

Vill du ha fler tips om en hälsosam livstil? Vi erbjuder hälsocoaching till dig som vill komma igång med hälsosammare och härligare vardagsvanor. Läs mer på Vitalista.se under fliken "Hälsocoaching".

Vi föreläser också! Till exempel på företag med vår uppskattade föreläsning med konkreta tips för en effektivare och hälsosammare arbetsdag. Välkommen att mejla oss på info@vitalista.se för mer information om du vill att vi kommer till din arbetsplats. Du kan också läsa mer här.

Vår bok Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost hjälper dig att ta reda på vilken mat som just du mår bra av. Den hittar du i bokhandeln eller till exempel här.

Missa heller inte vår podcast Hälsosnack fylld av massor av hälsoinspiration och spännande hälsoprofiler. Finns att lyssna på i iTunes, Podcaster, Spotify, Acast och på andra ställen där du hittar poddar.

#surkål #tarmflora #godatarmbakterier #surkålensdag #vitkål

29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page