Solgul sötpotatis- & morotsoppa



Yum. Solgul soppa till lunch!

Två dagar i rad har jag postat bilder på instagram på min solgula soppa. Och OK, Food Pharmacy! Fair enough! Jag fattar vinken. Ni vill inte bara SE och LÄSA om min solgula soppa som passar lika bra till frukost som till lunch (och nu när jag tänker på det; den funkar säkert suveränt även till middag!!). Ni vill alltså även ha RECEPTET!?

Det är ju helt rätt. Jag håller med. Jag ska inte bara hålla på och suktas.

Så fram med soppsleven, här kommer det!

Solgul sötpotatis- och morotssoppa

2 st lagom stora sötpotatisar (eller en styck om du har ett sånt där riktigt stort exemplar)

1 stor morot

ca 6 dl hemkokt kycklingbuljong eller 6 dl vatten + 2 tsk buljong t.ex. Renée Voltaires Lantbuljong citrongräs & chili (undrar om den kallas Hej Bombay nu?)

2 msk kokosolja

ca 2-3 cm färsk ingefära

1 stjälk vårlök

Salt och peppar

Vatten att späda med för att få önskad konsistens

1. Skala sötpotatisen, tvätta moroten och skär dem i bitar. Koka i buljongen tills rejält mjuka.

2. Rör ner kokosoljan och blanda i buljongen så att den smälter.

2. Skölj ingefäran och skär i bitar.

3. Skölj och hacka vårlöken i bitar.

4. Häll de kokta grönsakerna tillsammans med buljongen i en kraftfull blender. Tillsätt ingefära och vårlök. Kör på max under ett par minuter tills soppan är riktigt slät. Späd eventuellt med mer vatten om ni tycker det behövs.

5. Salta och peppra och smaka av.

Strö gärna på lite hampafrö, krasse eller ngt annat gott vid servering.

Hoppas ni gillar!

Härligt! Det blev rester kvar! Yum. Då blir det Solgul soppa till frukost.


#recept #soppa #matsommedicin #antiinflammatoriskkost

41 views

Följ Vitalista på: 

  • Instagram Clean Grey
  • Facebook Clean Grey

© 2015 Vitalista Foto: Mattias In De Betou & Stella Cocozza