top of page

Snack om kosttillskott med Peter på ParadisetVarför behövs kosttillskott? Får man inte tillräcklig näring via maten vi äter varje dag? Vilka är de viktigaste näringsämnena vi behöver komplettera med? Skiljer det sig vad man bor i världen? Om man tränar, ska man tänka på något särskilt då? Dessa och många fler frågor ställde vi till näringsexperten Peter Wilhelmsson från Alpha Plus förra torsdagen på Paradiset Matmarknad inne i City.

Det blev en intressant kväll där vi fick utförliga förklaringar och svar från Peter som verkligen vet vad han pratar om. Han berättade att som omständigheterna ser ut idag med utarmade jordar, miljögifter och att många stressar och inte äter en tillräckligt balanserad kost varje dag, så är vi tvungna att komplettera med näring om vi vill nå en optimal hälsa och minska risken att bli sjuka. Även stress, om vi tränar mycket och andra livsstilsfaktorer spelar in, samt våra genetiska förutsättningar. Vi blev dessutom påminda om att både C-vitamin och magnesium försvinner snabbt ut ur kroppen och behöver fyllas på lite oftare än tex D-vitamin, som istället lagras och där man kan ta större doser veckovis.

Det var verkligen en informativ kväll där även åhörarna ställde jätteintressant frågor till Peter och vi blev så glada av att få träffa några av våra Hälsosnack-lyssnare!

#kosttillskott #event #vitamin

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page