Smarriga MorotskulorMorotsbollar från Clean Reset

Ibland vill man förstås mumsa på en god liten munsbit! Nu när det snart är dags för fredagsmys vill vi bjuda på ett smarrigt recept på goda morotsbollar.

Bollarna är godkända även för dig som gör en Clean Reset just nu. Många bollar av typen "raw food boll" är ju baserade på nötter, som inte är tillåtet under Clean Reset. Men dessa goda, lena bollar är baserade på pumpafrösmör och finrivna morötter. Både gott och nyttigt - just the way we like it!

Receptet kommer från vår bok Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost.

Trevlig helg!

Morotskulor

ca 20 kulor

140 g pumpafrösmör (köpt eller egengjort, se recept nedan)

150 g finrivna morötter

115 g russin

1/2 tsk kardemumma

1/2 tsk kanel

40 g dadlar

Topping:

Lingonpulver (valfritt)

1. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa till en jämn massa.

2. Rulla till kulor och rulla kulorna i lingonpulver.

Pumpafrösmör

4-6 portioner

4 dl pumpakärnor

1-2 tsk smält kokosolja

1/4 tsk salt

1/2 tsk äkta vaniljpulver

1/4 tsk kanel

1 tsk honung

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Sprid ut kärnorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna i ca 20 minuter.

3. Lägg kärnorna och kokosolja i en mixer och blanda tills konsistensen liknar smör. Rör i kanel, vanilj, honung och salt . Mixa inte i det eftersom det kan förstöra smörets konsistens.

Vår bok Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost kan du köpa här. Kom gärna med i vår facebook-grupp Vi som gör en Clean Reset. Missa inte att följa oss på Instagram @cleanreset eller lyssna på vår podcast Hälsosnack med Lotta och Victoria som finns på iTunes, Spotify eller i din podcast-app. Du kan också följa podden på Instagram på @halsosnackmedlottaochvictoria

Foto: Camilla Lindqvist

#CleanReset #Recept

214 views0 comments

Recent Posts

See All