top of page

Skolstartsvecka - med ett grundpaket

Det här inlägget innehåller reklam och rabattkoder.


Dags att komma tillbaka till de goda rutinerna. Varje morgon plockar jag ihop en liten skål med de viktigaste bastillskotten till mina tonåringar.


När barnen var små var det enklare att hålla koll på vad de stoppade i sig. Nu förtiden är det bra mycket svårare, de lever ju mångt och mycket sina egna liv. Jag pratar såklart ofta med mina barn om vikten av bra mat och att minimera socker och skräpmat. Men det är inte lätt att nå fram till dem i dagens samhälle där allehanda ohälsosamma produkter är både billiga och lättillgängliga - och "alla andra" småäter dem mest hela tiden... Det är många gånger jag förfasats över tonåringars intag av bars, läsk, energidrycker, chips, snabbmat och godis! (Jag ser hur kompisarna har köpt med sig saker när de smiter upp på mina barns rum. De har väl lärt sig att här hemma finns inget i skåpen som de tycker är lika smaskigt...)


För att ge mina barn så bra näring jag bara kan, satsar jag på att servera riktigt bra och heltigenom hemlagad mat till middag. Det är oftast det enda målet som jag har möjlighet att påverka. (Mina barn är sällan särskilt hungriga på morgonen och har ofta svårt att få i sig någon frukost, och lunchen äter de ju (mer eller mindre av) i skolan.)


Därtill ger jag dem tre grundläggande kosttillskott av hög kvalité:


  1. ett rent, kallpressat och högdoserat omega-3 tillskott. Omega-3 balansen blir ofta rubbad i en typisk västerländsk kosthållning med mycket vegetabiliska fetter som t.ex. finns i snabbmat och färdigmat som bea-såser, pommes frites, dressingar, kakor osv. Dessutom äter man sällan tillräckligt med fet fisk. Omega-3 är antiinflammatoriskt så att ta ett sådant tillskott är klokt. Med koden VITALISTA10 får du 10% rabatt på MorEpas omega-3 produkter.

  2. en högkvalitativ whole foods multivitamin- och mineraltillskott. När kosten inte är optimal eller tillräcklig är ett sådant här tillskott ett bra tillägg för att liksom höja lägstanivån av näringsämnen. Med koden VITALISTA10 får du 10% rabatt på Innate Response och MegaFood på greatlife.se.

  3. en riktigt fin probiotika med 14 stammar och 20 miljarder levande bakterier som stödjer immunsystemet och en god maghälsa. En bra kost stödjer en bra tarmflora, men när kosten är lite sisådär är det en god investering att fylla på med hälsofrämjande goda bakterier. Med koden VITALISTA10 får du 10% rabatt på Innate Response och MegaFood på greatlife.se.


Vill du ha fler tips om en hälsosam livstil? Vi erbjuder hälsocoaching till dig som vill komma igång med hälsosammare och härligare vardagsvanor. Läs mer på

under fliken "Hälsocoaching".


I vår webbshop hittar du saker som vi har skapat själva som onlineprogram och webbkurser samt saker vi gillar och rekommenderar. Du hittar den här.


I vår podcast Hälsosnack med Lotta & Victoria delar vi och våra gäster med oss av en massa hälsoinspiration. Det är gratis att lyssna och du hittar den i din podcastapp eller här.

365 views0 comments
bottom of page