top of page

Sömn- hur minne, immunförsvar, vikt, koncentration och dina känslor hör ihop med din sömn


Hälsocoacherna Victoria Carinci och Lotta Lagerqvist tillsammans med sömnforskare Christian Benedict


I avsnitt 116 av Hälsosnack med Lotta och Victoria snackar vi sömn med Christian Benedict, sömnforskare vid Uppsala Universitet och författare till boken Sömn Sömn Sömn - hur minne, immunförsvar, vikt, koncentration och dina känslor hör ihop med din sömn, som han har skrivit tillsammans med journalisten Minna Tunberger.


Vi grottar ner oss ordentligt i sömnens värld i denna faktaspäckade intervju och pratar bland annat om den senaste sömnforskningen, vilka positiva hälsoeffekter sömnen och bl.a. melatonin har. Christian berättar också när och hur länge du behöver sova för optimal återhämtning och om värdet av djupsömn. Vi får också tips på hur vi kan kompensera för sömnbrist och om sömn-appar verkligen fungerar.


Nu när vi vet hur otroligt viktig en god natts sömn är, är motivationen hög för att se till att ge sig själv de allra bästa förutsättningarna! I vår webbshop hittar du vår mini-webbkurs med massor av inspiration för att "bädda" för en riktig törnrosasömn: Skapa en härlig kvällsrutin. Du hittar den här.


Lyssnar på avsnittet gör du i din podcastapp, iTunes eller Spotify eller HÄR.Vill du ha fler tips om en hälsosam livstil? Vi erbjuder hälsocoaching till dig som vill komma igång med hälsosammare och härligare vardagsvanor. Läs mer på Vitalista.se under fliken "Hälsocoaching". Vi föreläser också! Till exempel på företag med vår uppskattade föreläsning med konkreta tips för en effektivare och hälsosammare arbetsdag. Välkommen att mejla oss på info@vitalista.se för mer information om du vill att vi kommer till din arbetsplats. Du kan också läsa mer här. Lyssna gärna på vår podcast Hälsosnack med Lotta och Victoria. I nästan varje avsnitt intervjuar vi en aktuell hälsoprofil som delar med sig av forskning, fakta, goda råd och en massa inspiration. Du hittar den överallt där du vanligtvis lyssnar på poddar, som Spotify, Acast och Podcaster. I vår webbshop hittar du våra program och saker vi gillar och rekommenderar, kolla in den här. Vår bok Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost hjälper dig att ta reda på vilken mat som just du mår bra av. Den hittar du i bokhandeln eller till exempel här. Vi har också skapat en inspirerande och praktisk webbkurs i samarbete med tidningen Hälsa. Den hittar du här.

41 views0 comments
bottom of page