top of page
  • lotta

Näringsboosta hela familjenDet här inlägget innehåller reklamlänkar.


Vi får ofta frågor om vilka tillskott som vi äter själva och vad vi ger till våra barn. Behoven varierar förstås mellan olika individer beroende på behov och förutsättningar, men jag tänkte passa på att ge lite tips på bra tillskott som vi alltid har hemma. Vi märker ju att när vi och barnen äter bra, när vi rör på oss regelbundet, är mycket ute och sover bra - håller både vi och barnen sig friska och vardagslivet flyter på ganska bra. Men så kommer det perioder med mer stress, olika anledningar till att barnen äter sämre och vi får i sig för mycket socker och så räcker det med en natt med dålig sömn för att en förkylning eller något annat trist ska få fäste.


Sommaren är en bra tid att fylla på näringsförråden i kroppen, röra på sig mer och bygga upp sunda vanor. Men även på sommaren är det lätt hänt att man äter näringsfattig mat som glass, varmkorv och annan snabbmat. Därför är det bra att komplettera med en bra bas av tillskott för att säkerställa att man ändå får de viktigaste vitaminerna, mineralerna och fettsyrorna oavsett.


En bra grund för barnen är en barnanpassad multivitamin/mineral-tillskott, omega-3 med EPA och DHA, D-vitamin samt probiotika. De här är lätta att svälja eller så smakar de gott.


Om man är mamma/kvinna skulle jag rekommendera en riktigt bra multivitamin/mineral av hög kvalitet, som den här medan en pappa/man kan ta den här. D-vitamindropparna ovan funkar såklart även till vuxna, men under vinterhalvåret tar vi gärna denna som är lite kraftigare.

Jag tycker inte om att ta många piller eller kapslar, därför gillar jag MorEPAs produkter då de är så koncentrerade att det räcker med en kapsel per dag för att få ett ordentligt intag av de viktiga Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA. Den här gillar vi.

För att stötta tarmfloran och stärka immunförsvaret är också probiotika en sak som vi tar dagligen. Den här är av riktigt bra kvalitet.


Sen fyller vi på efter behov med till exempel B-vitaminkomplex under stressiga perioder, samt magnesium. Magnesium är bra mot stress och när man tränar för att få musklerna att slappna av igen.


För att kunna prickskjuta lite bättre och ge kroppen det den har behov av, rekommenderar vi att då och då göra ett par enkla tester. Det är också bra för att inte få för mycket av det goda heller.

Ett Vitamin & Mineraltest från Werlabs ger en bra indikation på bland annat D-vitamin och B-vitaminer samt en ögonblicksbild av några viktiga mineraler. För att se mineralbehovet i vävnaderna och över tid, är en Hårmineralanalys ett riktigt bra test att göra.


Vill du göra en Hårmineralanalys hos oss kostar den 1.900 kr och då ingår även 50 min konsultation samt vårt recepthäfte och webkursen 5 enkla andningsövningar – för mindre stress och mer närvaro (värde 49 kr). Kontakta oss på info@vitalista.se.


Om du är sugen på att testa något av de kosttillskotten vi tipsar om så vill vi såklart även dela våra rabattkoder. På Greatlife.se får du 10% rabatt på första köpet om du anger koden VITALISTA10.

Samma kod gäller också på MorEPA.se men där får du 10% rabatt på varje köp om du anger VITALISTA10 när du checkar ut.


Bilden ovan är från imorse när min dotter Lucy äter frukost och hon balanserar en omega-3-kapsel på tummen. Hon tycker den smakar så gott att hon skulle vilja äta dem som godis om hon fick! :)


Trevlig helg!

Önskar Lotta
381 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page