Mitt i en Clean ResetNu har jag snart gjort fyra veckor på min Clean Reset och jag tänkte berätta lite om hur det går och hur det känns.

Clean Reset använder vi främst till våra klienter som upplever besvär eller diffusa symtom som tex trötthet, magproblem, ledvärk, hudproblem (acne, eksem mm.), huvudvärk osv. Fast även om man inte upplever att man har något problem, kan man också göra en Clean Reset för att få mer energi, känna sig lättare i kroppen och kanske gå ner ett par kilo på kuppen. Precis så var det för mig. Jag kände mig lite tung och uppblåst i magen ibland, energin var inte alltid på topp och huden började kännas lite trist. Sen hade det smugit sig på ett par extra kilo under vårvintern trots att jag legat ganska stabilt viktmässigt i flera år.

Hursomhelst, jag startade min hälsosatsning första helgen i maj med två dagar detox då jag endast åt flytande mat samtidigt som jag eliminerade en rad med olika livsmedel. Därefter följde två veckor då jag åt ren, ekologisk och näringsrik mat boostad med superfoods som benbuljong, surkål, groddar och massvis med grönsaker. Efter dessa två veckor börjar man metodiskt återintroducera de livsmedel som kan vara störande för kroppen för att tydligare kunna upptäcka eventuella reaktioner.

Första två dagarna gick jättebra! Jag var faktiskt lite orolig för jag brukar ha svårt att fasta eller att inte få tugga maten. De soppor, smoothies och juicer jag drack höll mig mätt och belåten. Hade inga problem att ta en löprunda, tvärtom kändes kroppen piggare nästan direkt.

De följande veckorna flöt på ganska bra. Jag var på kurs ena veckan och då fick jag bara se till att planera och förbereda matlådor, smoothies och snacks att ta med så att jag skulle må bra på dagarna. Trots två intensiva veckor kände jag mig ändå pigg och motiverad, samtidigt som jag såg fram mot att börja återintroducera mat igen. Framförallt saknar jag ägg och smör...

Började återintroduceringen med citrus (citron, apelsin och lime), några dagar senare fortsatte jag med nattskatteväxter (potatis, tomat, paprika, aubergine, chili, goji..) och sen nötkött. Har inte känt någon uppenbar reaktion så här långt utan mår bra. Magen är lugn, jag har gått ner 1,8 kg (efter tre veckor), och huden känns fantastisk!

Faktum är att jag tappade sugen lite igår och kände att listan med livsmedel som ska återintroduceras i en lagom takt kändes så himla lång... Sen såg jag mig ordentligt i spegeln på kvällen och upptäckte att huden verkligen strålade och att huden på bröstet var helt slät och med fin lyster. Helt ofattbart att manchester-huden bara kan försvinna sådär! Det hade jag inte räknat med. Jag ska ändå fylla 43 år på lördag och då får man ju ändå räkna med att dekolletaget inte är som när man var 20, eller? Ja, det var verkligen en oväntad effekt av Clean Reset! Kan tänka mig att huden fått tillbaka geisten av all näringsrik mat och framförallt all benbuljong som jag dricker nu.

Nu känner jag mig grymt motiverad att fortsätta enligt plan! Lovar att återkomma med ett inlägg till när jag kommit till de "tyngre" livsmedlen på listan såsom soja, ägg, mjölkrodukter, gluten och vete. :)

Du kan också följa min hälsosatsning på Instagramkontot: cleanreset.seSaveSaveSave

#CleanReset #DinLäkandeKost #antiinflammatoriskkost #huden #bonebroth

78 views0 comments

Recent Posts

See All