top of page

Lotta & Victorias lyxiga ansiktsolja


Lotta & Victorias lyxiga ansiktsolja Vitalista Hälsosnack recept

Innehåller köplänkar.


Vi vill dela med oss av vårt fantastiska recept på lyxig ansiktsolja! En riktig guldolja speciellt framtagen för mogen hy. Den här ansiktsoljan är mjukgörande, skyddande och närande. Den har en anti-aging effekt och ger dessutom en guldig lyster till din hud. Bäst av allt: den är superenkel att blanda till!


Oljan har en bas av mandelolja som passar alla hudtyper och som är full av antioxidanter och omättade fettsyror. Till det lägger vi lite arganolja eller sesamolja.


En riktig anti-aging hjälte är kaktusfikonfröolja som bidrar till hudens mjukhet, återfuktning och elasticitet. Dessutom neutraliserar den fria radikaler. Några teskedar morotsolja ger huden en fin, guldig lyster och skyddar även mot skador som orsakas av solljus. Morotsolja är även verksam mot pigmentfläckar.


Några droppar E-vitamin förlänger hållbarheten på ansiktsoljan och verkar dessutom hudvårdande eftersom det är en antioxidant. Glycerin har en fuktighetsbevarande effekt. Men bara upp till max 10% av produktens innehåll, därefter har den motsatt effekt.


Vi använder dessutom några effektiva eteriska oljor både för den underbara doften och effekt: Bergamottolja har en frisk citrusdoft med örtiga inslag. Den är bra mot pigmentfläckar och är dessutom antiseptisk, vilken gör den till en bra ingrediens mot t.ex. akne och psoriasis.


Frankincence har varma, kryddiga undertoner och en frisk, citrusliknande toppnot. Frankincense är antiinflammatorisk, sammandragande och anses motverka rynkor.


Recept


Blanda alla ingredienser i en liten skål och rör om ordentligt med en sked. Tappa upp på en väl rengjord glasflaska.


1/2 dl mandelolja

Knappt 1/4 arganolja eller sesamolja

3 tsk morotsolja

1/2 tsk kaktusfikonfröolja

1 tsk E vitamin

1/2 tsk glycerin

5 droppar bergamott eterisk olja

5 droppar frankincence eterisk olja


Smörj in några droppar av ansiktsoljan på väl rengjort ansikte efter ditt ansiktsvatten, både morgon och kväll.


Vill du ha fler tips om en hälsosam livstil? Vi erbjuder hälsocoaching till dig som vill komma igång med hälsosammare och härligare vardagsvanor. Läs mer på

under fliken "Hälsocoaching".

I vår webbshop hittar du saker som vi har skapat själva som onlineprogram och webbkurser samt saker vi gillar och rekommenderar. Du hittar den här.

Vi föreläser också! Till exempel på företag med vår uppskattade föreläsning med konkreta tips för en effektivare och hälsosammare arbetsdag. Välkommen att mejla oss på info@vitalista.se för mer information om du vill att vi kommer till din arbetsplats. Du kan också läsa mer här.

467 views0 comments
bottom of page