top of page

Linneas Clean Reset fortsätter!


Linneas Clean reset fortsätter och nu har hon kommit till återintroduktionen. Här hittar du tidigare inlägg från Linneas Clean Resetsatsning: Inlägg 1 Inlägg 2 Inlägg 3


Jag har nu kommit en bra bit in i återintroduktionen av min Clean Reset. Det är otroligt spännande vad som sker och vad som ska ske under hela återfasen av råvaror jag tidigare åt innan Clean Reset. Den dagen som är ämnad till att återinföra en ny råvara är så spännande och det känns som om alla celler i kroppen är öppen och redo för vad som ska hända, något negativt eller bara positivt? Man har verkligen ingen aning om man som jag inte har något speciellt (allergier eller liknande åkommor). Jag måste tipsa om stor vikt i att läsa kapitlet om återintroduktionen, vilka åkommor man kan vänta sig och hur man ska tänka i denna fas. Jag känner att jag är väldigt lyhörd på min kropp, men trots det kan det ändå vara svårt att veta hur man ska känna, den signalen kroppen ger, är den signalen ett bevis på att kroppen inte vill ha mer?

Citron, denna älskade citron som jag använder mig mycket av i mitt hem, både i matlagning, städning och till skönhet och läkning. Oj, så glad jag blev när det gick galant att dricka. Jag drack citronvatten några gånger under dagen och det var precis som vanligt. Apelsin och clementin gick även det smärtfritt. Efter tre dagar hoppar jag vidare till Nattskatteväxter. Mitt första test i denna kategori blev tomat. Här tänker jag att det säkerligen kan kännas något av att äta tomat efter att jag har varit så snäll mot magen så länge. Men det hände ingenting, bara att det var otroligt gott! I kategorin nattskatteväxter finns många olika råvaror, och det kan vara en god ide att gå igenom dem en och en. För mig kom en liten reaktion när jag testade potatis. Ja, här hände något, jag fick inte ont någonstans men jag reagerade när jag gick på toaletten….här tyckte jag att det var svårt att veta om detta betyder för mig att jag bör undvika potatis eller inte. Och därför var det bra att ha läst kapitlet i boken om just vad som kan hända. Min slutsats är att något hände, jag vet fortfarande inte vad men jag tog det lugnt och backade ett steg i återintroduktionen och valde sedan att ta det lugnt med potatis.

Jag är återigen lugn i magen och känner mig så som innan jag testade potatis och kliver in i kategorin att testa nötkött. Det var gott och jag kände inget speciellt tills…..toalettbesöket. Att äta nötköttet gav motsatt effekt från när jag åt potatis. Spännande, vad sker? Betyder detta att jag inte kan äta nötkött? Eller är det en reaktion att min mage inte är van att ta hand om kött då jag så länge varit utan? Hur som helst så fortsätter jag att äta kött i tre dagar och det går bra, det är lite trögt men jag tycker ändå att det går okej.

Jag har nu även återintroduserat sesamfrön, nötter och skaldjur och kände ingen reaktion på dem. Kvar återstår bland annat socker, choklad och mjölkprodukter med flera. Och med tanke på mitt sötsug jag vanligtvis brukar ha så känns det lite nervöst hur jag ska klara mig igenom de kategorier jag gärna vill överdosera. Under Clean Reset har det varit superlätt att avstå från mina laster, mackor och choklad, men nu är det dags att göra ett test på hur jag faktiskt mår när jag äter dem.

Allt gott till er

Linnea

#återintroduktion #CleanReset #nötter #citrus

335 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page