Kryddig Pulled Lamb - Clean Reset Godkänt Recept



Det här är verkligen en favorit på min tallrik! Pulled Lamb. Den passar till både middag, lunch och frukost. Dessutom är den enkel att göra och räcker till flera mål.

Den funkar fint att äta även kall, vilket gör den till ett bra "ta med-mellis" när du gör din Clean Reset.

Recept

1 ekologisk lammstek

2-3 dl benbuljong av kyckling (alt. grönsaksbuljong)

1 gul lök, i kvartar

5 vitlöksklyftor, dela på hälften

Massor av torkade kryddor, jag brukar ta oregano, timjan, rosmarin, basilika

2 tsk havssalt

Svartpeppar

2-3 msk kallpressad eko olivolja


Gör så här

Skölj av lammsteken och lägg den i en lagom stor gjutjärnsgryta.

Häll på buljongen, det ska täcka botten med ca 1 cm.

Lägg i lökkvartarna runt om steken, i buljongen.

Skär små snitt i steken och peta in de halva vitlökarna på lite olika ställen.

I en liten mugg blanda olivolja, salt, peppar och alla dina kryddor. Snåla inte med kryddorna, ta rejält! Rör om och bred smeten ovanpå steken.

Ställ in i ugnen med lock på låg temperatur (125-150 gr) under flera timmar. Hur länge just din stek behöver vara inne beror på temperatur och hur stor den är. Ta ut den ibland och kolla läget. Jag brukar ha den i ugnen ca 4 timmar. När Pulled Lamb är klar, ska den vara så mör att den lätt faller sönder när du delar den med hjälp av ett par gafflar.

Blanda ihop den "rivna" steken med spadet och servera.

Hoppas det smakar! /Victoria


#CleanReset #Recept #lamm #benbuljong

256 views

Följ Vitalista på: 

  • Instagram Clean Grey
  • Facebook Clean Grey

© 2015 Vitalista Foto: Mattias In De Betou & Stella Cocozza