top of page

Gula sockerfria påskgodisar!


Som vi har längtat efter ljuset och vårsolen. Nu är även påsken här och vi ser fram emot en härlig långhelg tillsammans med våra nära och kära. Till påsken hör ju som bekant även mycket mat och överfulla påskägg. Det är lätt att det kan bli för mycket av det goda.

För att kunna unna oss något gott som passar påsken till men som ändå är hälsosamt har vi experimenterat lite i våra kök. Ni minns väl våra hallonhjärtan som vi skrev om här? De har nu fått en gul kompis som är helt fria från tillsatt sötning. Det godaste och finaste är förstås att göra båda varianterna. Det är busenkelt, vi lovar!


Du behöver:

2 dl färskpressad juice av ekologiska apelsiner

2 dl tärnad frusen eller färsk mango

1/2 dl gelatin (jag använder den här från gräsbetande kor)

Mixa apelsinjuicen och mangon i din blender/mixer tills det är helt slätt. Häll över i en liten kastrull.

Tillsätt gelatin och rör om eller vispa på låg värme tills allt har löst sig.

Häll upp i silikonformar (eller en bred bakform) och ställ in i kylen en timme för att stelna.

Lossa dem försiktigt från formen. Om du använt en bakform skär du upp lagom stora bitar. En sats räcker till att fylla ca två silikonformar.

Njut av ett hälsosammare alternativ!

Vi önskar alla våra läsare, följare och lyssnare en riktigt Glad Påsk!

Om du vill ha fler tips om sömn eller individuell hjälp med din hälsa så erbjuder vi hälsocoaching till dig som vill komma igång med hälsosammare och härligare vardagsvanor. Läs mer på Vitalista.se under fliken "Hälsocoaching".

Vi föreläser också! Till exempel på företag med vår uppskattade föreläsning med konkreta tips för en effektivare och hälsosammare arbetsdag. Välkommen att mejla oss på info@vitalista.se för mer information om du vill att vi kommer till din arbetsplats.

Vår bok Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost hjälper dig att ta reda på vilken mat som just du mår bra av. Den hittar du i bokhandeln eller till exempel här.

#gelehjärtan #gelatin #godis #recept

126 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page