God & enkel glutenfri limpa

I morse kände jag inspiration att sätta igång ett brödbak! Sagt och gjort så till lunch hade jag ett nygräddat, glutenfritt bröd att göra en fantastiskt god lunch-macka med klassiker-trion ägg, avokado och surkål på. Och en klick hemgjord aioli som fanns kvar i kylen efter helgen slängdes på också!
När jag delade en bild på brödet på instagram (@vitalistavictoria) så var det flera som bad om receptet.
Varsegoda!
Ingredienser:
8 dl durra och teffmjöl (från finax serie Urkraft)
2 dl bovetemjöl
1/2 paket jäst
7 dl vatten
2 tsk salt
2 msk kallpressad rapsolja
Ca 1 msk honung
Gör så här:
1. Värm vattnet till fingervarmt och blanda i jästen tills det löser sig. Blanda i mjöl, salt, olja och honung.
2. Arbeta ihop degen i hushållsmaskin i 6-8 minuter eller för hand i 8-10 minuter.
3. Häll degen i en brödform och låt jäsa i ca 40 minuter.
4. Sätt ugnen på 220 grader. Pensla brödet med lite vatten och strö över lite mjöl. Grädda i ugnen i 20-30 minuter. Kolla med en provsticka att det är klart.
5. Låt svalna på galler under bakduk.
