God & enkel glutenfri limpa



I morse kände jag inspiration att sätta igång ett brödbak! Sagt och gjort så till lunch hade jag ett nygräddat, glutenfritt bröd att göra en fantastiskt god lunch-macka med klassiker-trion ägg, avokado och surkål på. Och en klick hemgjord aioli som fanns kvar i kylen efter helgen slängdes på också!

När jag delade en bild på brödet på instagram (@vitalistavictoria) så var det flera som bad om receptet.

Varsegoda!

Ingredienser:

8 dl durra och teffmjöl (från finax serie Urkraft)

2 dl bovetemjöl

1/2 paket jäst

7 dl vatten

2 tsk salt

2 msk kallpressad rapsolja

Ca 1 msk honung

Gör så här:

1. Värm vattnet till fingervarmt och blanda i jästen tills det löser sig. Blanda i mjöl, salt, olja och honung.

2. Arbeta ihop degen i hushållsmaskin i 6-8 minuter eller för hand i 8-10 minuter.

3. Häll degen i en brödform och låt jäsa i ca 40 minuter.

4. Sätt ugnen på 220 grader. Pensla brödet med lite vatten och strö över lite mjöl. Grädda i ugnen i 20-30 minuter. Kolla med en provsticka att det är klart.

5. Låt svalna på galler under bakduk.


#glutenfritt #recept #surkål

144 views

Följ Vitalista på: 

  • Instagram Clean Grey
  • Facebook Clean Grey

© 2015 Vitalista Foto: Mattias In De Betou & Stella Cocozza