top of page

Gör din egen deo - på 2 minuter!Recept deo hemgjord giftfri

Om du inte kan tänka dig att stoppa det i munnen och äta det, ska du heller inte smörja in din kropp med det, lyder ett klokt råd angående hud- och hårvårdsprodukter. Huden absorberar det som den kommer i kontakt med. Att inte tvätta, smörja, spraya eller måla saker på sin kropp, hud och hår som innehåller en massa kemikalier som man knappt kan uttala namnet på och än mindre förstå vad det är, är en god idé för helhetshälsan. Producenterna av dessa kemikaliestinna produkter har heller inte koll på hur alla kemikalier - och den kemikaliecocktail som flera olika ämnen och produkter innebär för kroppen - faktiskt påverkar människan i ett längre perspektiv. För att inte tala om hur giftiga, potentiellt hormonstörande ämnen även påverkar djuren och naturen när de spolas ner i avlopp och kommer ut i sjöar och vattendrag, och sedan vidare till... ja, just det! Oss själva. Nej, usch och fy!

Vissa saker är enklare än andra att byta ut mot hälsosammare och miljövänligare alternativ - och vissa produkter kan man t.o.m. enkelt göra själv. Deo till exempel! Här kommer ett recept på en superduperenkel giftfri, effektiv och hemgjord deo med ingredienser från ditt köksskafferi. Den här deon ha jag gjort och använt i flera år. Den tar 2 minuter att göra och funkar jättebra! Tänk bara på att om du går från att använda en stark, konventionell deo, så behöver du ha lite tålamod under en övergångsfas. Men ge inte upp, det är så värt det!

Vill du veta lite mer om hur kemikalier i kroppsprodukter påverkar oss samt få fler tips och inspiration på bättre alternativ? Lyssna gärna på vår podcast Hälsosnack med Lotta och Victoria:

Avsnitt #31 Naturskyddsföreningen - Fräscht i badrumsskåpet

#44 Hannah Sjöström - Naturligt Snygg

#51 Tia Jumbe - Boosta din hälsa, hud och hår med naturens näringsbomber

#64 & 65 Sara Johansson - Kemikaliebanta hemma, rum för rum


Recept Deo ingredienser

Recept

2 msk bikarbonat

1 toppad msk stärkelse (t.ex. majs- eller potatisstärkelse)

1 msk kokosolja

5 droppar eterisk olja (jag brukar oftast använda tea tree oil, men även lavendel eller rosmarin om jag vill att det ska lukta gott. Tea tree oil är antibakteriell och hjälper till att hålla dålig lukt borta.)

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser till en len smet.

Fyll en liten glasburk med lock.

Förvara i rumstemperatur.

För att använda, ta en liten klick och smörj in armhålan med.

Hur enkelt som helst!

Lycka till!

Victoria

Om du vill ha fler tips om en hälsosam livstil? Vi erbjuder hälsocoaching till dig som vill komma igång med hälsosammare och härligare vardagsvanor. Läs mer på Vitalista.se under fliken "Hälsocoaching".

Vi föreläser också! Till exempel på företag med vår uppskattade föreläsning med konkreta tips för en effektivare och hälsosammare arbetsdag. Välkommen att mejla oss på info@vitalista.se för mer information om du vill att vi kommer till din arbetsplats. Du kan också läsa mer här.

Vår bok Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost hjälper dig att ta reda på vilken mat som just du mår bra av. Den hittar du i bokhandeln eller till exempel här.


Deo recept in the making

#giftfri #Recept

309 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page