top of page

Fridas Clean Reset - Nya upptäckter!Hej på er!

Det var väldigt skönt att gå tillbaka till den lugna kosten jag ätit under steg 1 och 2 efter en tumult upplevelse av första återintroduktionen citrus. Halsbrännan gick över helt efter någon vecka vilket var väldigt skönt, jag trodde att jag skulle få dras med den längre efter att ha rubbat syrabalansen i magsäcken. Återinförandet av nattskatteväxter gick bra, fick inga reaktioner, inte ens av tomat som jag var lite orolig över eftersom även det kan generera halsbränna. Jag gillar att äta bra kött så det var en lättnad att både nöt- och fläskkött gick bra att återinföra i kosten.

Nötter, mina kära nötter, visade sig inte vara bra för mig. Minns ni att jag i mitt första inlägg skrev om en slemmighet i halsen? Denna slemmighet har funnits i ett och ett halvt år och jag har varit hos en mängd olika läkare och specialister för att få bukt på det här men ingen har kunnat hjälpa mig. Jag har själv funderat otaliga timmar på vad problemet är, vad det har kommit ifrån, vad jag har gjort annorlunda och varför det har blivit såhär. Jag fick mitt svar när jag återinförde nötter. Jag började med mandel, cashew och valnötter och kände direkt ett obehag i halsen, efter att ha varit helt bra i halsen för första gången på ett och ett halvt år efter bara några dagar på Clean Reset! Jag fortsatte ändå med nötterna i fyra dagar men efter jag ätit jordnötssmör under dag fyra så kände jag sådant stort obehag att jag var riktigt rädd. Jag hade kvävningskänslor med ett ordentligt tryck över halsen, fruktansvärt obehagligt, vilket gjorde att jag avbröt återinförandet av nötter. De värsta besvären går som tur är över efter några timmar men slemmet har kommit tillbaka och har inte försvunnit ännu. Nu, med facit i hand, så tänker jag tillbaka på vad som hände för ett och ett halvt år sedan - jag började med LCHF. Alla glutenfria spannmål ersattes med nötmjöler, olika snacks ersattes med nötter, intaget av nötter sköt i höjden jämfört med tidigare kosthållning. Så föll polletten ner. Det är ju nötterna, mina kära nötter, som är orsaken till mina problem med halsen! Återigen är jag fullständigt mind-blown över hur otroligt logiskt Clean Reset är och vilka uppenbarelser man får. Nu när jag ser helheten så är ju både citrusen och nötterna solklara reaktioner med tanke på min tidigare historia och kopplingen är så tydlig.

Jag har varit hos läkaren och fått blodprov taget för att undersöka om man kan se om jag är allergisk mot nötter. Kanske får jag inte utslag där men om inte så vet jag iallafall nu att jag verkligen är överkänslig mot nötter. Det ska bli otroligt spännande att få resultatet på provet. Har fortsatt på Steg 3 och det har gått bra. Har b.la. återinfört kakao vilket jag inte fick några reaktioner på vilket var skönt för det är något jag uteslutit många gånger pga. att jag misstänkt att det funnits en koppling med min akne men har inte märkt att den blivit värre av att äta kakao nu. Kakao (raw) är ju både nyttigt och väldigt gott så att kunna äta det igen känns som en lättnad nu när jag förlorat nötterna.

Jag saknar ägg och det är mitt nästa steg och där misstänker jag ingenting så jag hoppas innerligt att det ska gå bra. Jag känner verkligen att min syn på mat har förändrats mer och mer under den här perioden. Jag har blivit en riktig näringsjägare nu och synen på att begränsa kolhydratsmängden har blivit mindre viktig. Det viktiga är att äta bra kolhydrater, jag tror fortfarande på en lågkolhydratskost men inte så strikt som jag varit innan. Att äta rotfrukter, quinoa, linser, böner, bovete m.m. som är otroligt näringsrika livsmedel, är något jag nu känner att jag vill införa i min kost. Jag rekommenderar verkligen alla människor att göra en Clean Reset och känna efter, tänka efter, reflektera och analysera, för man inser helt enkelt mycket viktiga saker som man inte skulle insett annars. Ser fram emot att fortsätta Steg 3 och ser fram emot att bli färdig och kunna leva efter min nya kost.

På återseende!

Frida

#fas3 #Nötter #återintroduktion #nattskatteväxter #reaktion

67 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page