top of page

Fridas Clean Reset dag 5 i steg 2!Hej alla glada!

Jag är nu inne på min femte dag i Steg 2 i Clean Reset. Jag känner att det har gått väldigt bra hittills. Jag har kunnat leva precis som vanligt med träning, jobb och andra sysslor. Jag har inte känt mig varken trött eller energilös. Huvudvärken jag hade av kaffeabstinen första dagen på Steg 1 försvann redan på någon dag och har inte kommit tillbaka.

Det jag har upplevt däremot är olika problem med magen. Jag äter normalt sett inte rotsaker vilket jag har gjort nu under min Clean Reset. Jag tror att det är lite kämpigt för min mage att bryta ner dem. Vidare så tycker jag att det är tråkigt att vara borta från framförallt ägg, smör och nötter. Det är lätt att känna att det ju inte är så farligt att äta dessa livsmedel men sen får man tänka ett varv till och komma ihåg varför man gör en Clean Reset, kanske är det något av just de livsmedlen som min kropp inte vill ha. I det stora hela tycker jag att allt går ganska smärtfritt men jag längtar efter att få börja återintroducera i Steg 3!

Under veckan som har gått har jag ätit den smaskiga Chiapuddingen från boken varje morgon, det har funkat kanonfint och jag har hållit mig mätt till lunch. Jag har varierat med olika toppings, vissa dagar jordgubbar, andra dagar hallon, jag har också stekt lite äpplen i kokosolja med ceylon kanel, till detta har jag toppat med kokos flakes. Idag testade jag ett recept jag hittade på nätet på chiagröt som också var supergott! En frukost med bas på chiafrön och kokosmjölk har funkat utmärkt för mig!

Till lunch har jag tagit med mig en fräsch sallad till jobbet varje dag bestående av olika gröna blad, surkål, avokado, blomkål och gurka toppad med en god olivolja och örtsalt. Jag är inte så mycket för en stor lunch utan denna sallad är ungefär vad jag brukar äta så även det har fungerat väldigt bra.

Till middag har jag bland annat ätit en och annan soppa med min benbuljong som bas. Har haft rester från kycklingen efter att ha tillrett benbuljongen så har även ätit det med ungsrostad sötpotatis med kanel (!) på. Kombinationen av sötpotatis och kanel var något mina smaklökar fick testa på första gången för ungefär ett år sedan på en resa i West Palm Beach i Florida där vi besökte en vegansk restaurang och sedan dess har jag varit hoocked på detta, ni måste testa!

Jag gillar att efter maten kunna värma på lite frysta hallon med kanel (ja, jag gillar (ceylon) kanel och inte minst dess antiinflammatoriska egenskaper) med en klick jordnötssmör. Detta är något jag definitivt saknar nu när jag inte får äta jordnötssmör/jordnötter. Jag älskar jordnötssmör, the more the merrier! Men jag misstänker också att jordnötter mycket väl kan vara något som min kropp inte vill ha, det ska bli spännande att återintroducera det och se hur kroppen reagerar.

Jag är och besöker min familj hemma i Göteborg denna helg och ikväll ska jag tillaga Kycklingköttbullar med rotmos från boken till hela familjen. Jag tycker det låter så himla gott och är övertygad om att det kommer bli en riktig hit här hemma! Jag ska komma ihåg att ta en bild när maten är färdig sen så ni ska få se. Men nu är det dags att börja förbereda middagen!

På återseende!

Frida


#CleanReset #fas2

101 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page