top of page

Fridas Clean Reset dag 14 steg 2Hallå!

Nu är dagen kommen, min sista dag på Steg 2 på min Clean Reset. Det känns väldigt skönt att vara klar med detta steg, inte för att jag på något sätt mår dåligt – jag mår faktiskt väldigt bra! Men det är mycket att tänka på hela tiden med livsmedel man ska undvika, att allt ska vara ekologiskt osv. Jag brukar köpa ekologiskt men när ALLT ska vara ekologiskt inser man att utbudet faktiskt inte är så bra, inte ens mitt inne i Stockholm City.

Sedan jag skrev senast har jag hunnit med många utsökta måltider med smakkombinationer som jag antagligen inte testat om det inte vore för denna underbara bok. Häromdagen gjorde jag t.ex. Kryddig sallad på rostad sötpotatis och annans med kycklingklubba. Det var så himla gott! Så mycket kyckling jag ätit under den här perioden har jag nog aldrig ätit, men det är väldigt gott och går att variera i all oändlighet, både med olika komponenter såväl som tillagningssätt men gäller också kycklingen själv; kycklingvingar, kycklingklubba, kycklingbröst, kycklinglårfilé med mera, med mera. Jag har dessutom tillagat lammstek, lamm är otroligt gott och inte något jag annars brukar äta så ofta. Men det som ändå har stått i fokus är grönsaker, grönsaker och grönsaker. Jag är så genuint glad över att jag upptäckt nya sätt att äta grönsaker på och också till och med helt nya grönsaker! Jag åt mycket grönsaker innan också men det är trots det en markant skillnad och jag älskar det!


Chiarfrön och kokosmjölk har fortsatt vara min stabila frukost även sista tiden och tror att jag kommer fortsätta med det framöver också. Även detta går att variera i oändlighet, jag har gjort gröt, kall chiapudding, varm chiapudding, toppings med allt från banan till blåbär och päron. Lunchen har fortsatt vara en god grön sallad. Det har varit flera dagar då jag kommit på mig själv att jag ätit helt veganskt, det hör annars inte till vanligheterna. Men jag har stått mig bra på det, jag har aldrig gått hungrig och har aldrig varit energilös.


Imorgon är det alltså citrusen dag. Kommer börja dag 1 av Steg 3 med att dricka vatten med citronsaft. Har även köpt hem clementiner som jag tänkte äta dag 2-3. Jag misstänker inte att jag har några problem med just citrus men ska bli spännande att se. Efter det är det nattskatteväxternas tur. Jag kommer introducera de som en grupp för jag har inte upplevt några problem med någon av växterna tidigare.

Jag hade tänkt att hela Clean Reset, steg 1, 2 och 3, skulle ta en månad ungefär men jag har insett nu att jag har räknat helt fel, haha. Varje livsmedel som jag ska återintroducera kommer ta tre dagar och det är många grupper att introducera, dessutom kommer jag ju dela upp vissa grupper. Mina älskade nötter kommer t.ex. ta nio dagar. Det känns lite segt men det är bara att kämpa på och komma ihåg varför man gör det här; hitta sin alldeles egna läkande kost, och det är ju faktiskt helt fantastiskt.

På återseende!

Frida

#kyckling #lamm #frukost #steg2

188 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page