top of page

Fridas Clean Reset - ÅterintroduktionHej på er!

För fyra dagar sedan körde jag igång med Steg 3 och återinförde citrus som första steg. Jag drack lite pressad citronsaft med vatten några gånger under första dagen och tyckte det var gott och kändes bra. Dag två däremot hände något. Jag började få halsbränna och tyckte citronvatten smakade riktigt illa och var inte alls sugen på att dricka det. Åt även en klementin efter lunch, den tyckte jag däremot var god. På kvällen samma dag skulle jag ta mina dagliga magnesiumtabletter, jag tror jag svalde lite slarvigt för att jag fick känslan av att de fastnat i halsen. Drack lite mer vatten och somnade. Dagen därpå, alltså dag tre, var inte rolig alls. Jag hade ont i hela strupen av tabletterna som fortfarande kändes som de satt fast samtidigt som jag fortsatte återinföra citrus och det slutade med fullkomlig kaos. Halsbrännan brände hela dagen och strupen gjorde ont av tabletterna. En riktigt dålig kombo helt enkelt. Idag skulle jag egentligen börja återinföra nattskatteväxter men jag kände att efter min väldigt tydliga reaktion av citrusfrukter, och därtill min otur med magnesiumtabletterna, behövde min kropp lugna sig igen. Idag har jag helt gått tillbaka till att äta som jag gjort under Steg 2 och jag har mått mycket bättre idag. Fortfarande lite halsbränna kvar men inte alls som igår och obehaget av tabletterna har försvunnit.

Det blev en tuff start för mig med Steg 3 men det är bara att backa ett steg och ta nya tag med nattskatteväxter istället. Nu vet jag att citrus inte är något för mig, framförallt inte citron, klementin kändes bättre. Det är väldigt intressant att kroppen är så lyhörd och att man får dessa reaktioner efter en lugn period med Steg 1 och Steg 2. Man får också tid att verkligen reflektera över hur det man är med om under Clean Reset sammanlänkar med problem man haft tidigare. Jag som har haft problem med halsbränna och vet att just citrusfrukter (m.m.) är något man verkligen ska undvika om man lider av halsbränna fick nu svart på vitt att citrus inte är något som jag bör tillföra i min kost.

Tomat är liksom citrus något man bör undvika när man har halsbränna vilket jag, pga. min starka reaktion av citrus, kommer vara extra försiktig med under återinförandet av nattskatteväxter. Jag kommer nog börja med de andra växterna inom gruppen som jag inte tror att jag har några problem med för att sen ta tomat separat. Men först kommer jag låta kroppen lugna ner sig ordentligt ifrån min reaktion av citrusen. Jag hoppas att resten av Steg 3 kommer vara lugnare för det här tog faktiskt på krafterna. Samtidigt ska det bli högst spännande att fortsätta och se om det finns något mer som min kropp egentligen inte vill ha.

På återseende!

Frida

#citrus #nattskatteväxter #återintroduktion #fas3 #CleanReset #gästblogg

55 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page