top of page

Fortsättning på Linneas Clean Reset


Linnea´s Clean Reset Dag 14 i steg 2


Jag är nu inne på min sista dag i steg 2 elimineringen av min Clean Reset resa. Totalt har jag då gjort 16 dagar, och jag antar att minst lika många dagar kvarstår innan jag sitter med mitt slutgiltiga egna läkande matrecept. I det stora hela känner jag att detta varit en sån oerhörd skön tid för min mage och kropp. Jag mår och har från dag ett mått så bra i magen och det lugn som infann sig redan från dag ett finns fortfarande kvar och allt känns så skönt.

Nu efter flera dagar i elimineringen kommer jag med glädjande besked att mer har hänt, och tur är väl det eftersom jag under en ”detox” gärna vill att något ska hända. Huden känns så otroligt mycket mjukare, hela kroppen faktiskt, till och med de ställen som alltid är lite torr. Jag har tex alltid torra händer, speciellt under denna årstid, men nu är de mjuka utan att smörja in dem. Ansiktet är lenare och mjukare, och jag har sett att vissa mörkare partier försvunnit, jag har tagit före bilder och kan se en skillnad. Men det intressanta är också att på samma ställe (runt munnen) som de mörkare partierna försvunnit har jag istället flera gånger fått en stor finne. Jag har aldrig haft problem med finnar eller liknande under hela min uppväxt så när jag nu fick en eller två blir det för mig väldigt uppmärksammat. Jag ser på det här som en utrensning och speciellt efter att ha lyssnat på hudterapeuten Nina Jonasson som blir intervjuad av Lotta och Victoria i Podden Hälsosnack. Allt hon berättar är otroligt intressant och jag lärde mig en hel del som jag nu under min rensning lättare kan förstå. Värt att lyssna på Hälsosnack nr 68 och nr 84. Det är väl roligt att kunna välkomna en ful finne eftersom jag vet att rensningen gett effekt.

Under elimineringen har jag satsat lite extra på mig själv, inte bara genom en fin kost utan jag har gjort andra goda saker för mig själv, för att hjälpa utrensningen lite extra. I boken får man tips på vad det kan vara och jag tog mig an alla tips, så som torrborstning, andningsövningar och motion. Att göra det lilla extra behöver inte ta så mycket tid och gör man något man gillar så vill man gärna göra det igen. Torrborstningen var så härlig och kroppen kändes ren och varm efteråt, och behöll sig så i flera dagar. Sen har jag gjort det fler gånger igen eftersom det var så härligt.

All mat under elemineringen har varit fantastisk att äta! Vi brukar inte äta så mycket kyckling men har under denna tid köpt hem fin ekologisk, både som klubbor eller helkyckling. Och barnen som annars inte vill ha kyckling har nu ätit med glädje. All mat jag lagat har hela familjen fått ta del av och det har varit utan problem. Så på sätt och vis får hela familjen en rensning på deltid (de äter mat på förskolan). Sen ser jag till att aldrig slänga någon mat, inte ens när det blir en halv portion kvar. Denna halva portion är perfekt som ett mellis till mig själv (soppa, eller värmda grönsaker eller vad som blev kvar). Det är så skönt att slippa tänka på att laga en mellis, utan istället ta en del av en matlåda vilket är så gott.

Jag har även kommit igång med groddning, testade för första gången broccoligroddar och det var jättegott, precis som alla typer av groddar. Även barnen älskar när jag groddar. Bilden visar maträtten Tomatfri ”pastasås” som jag åt tillsammans med lite broccoligroddar.


Jag är inte helt fri från min hjärndimma än, och min trötthet i kroppen är enorm. Det kommer ta tid för mig att känna att jag har power, men att Clean Rest hjälper mig är jag hundra procent säker på! Det känns så tydligt att kroppen får läka eftersom energin inte går åt till att ta hand om irriterande mat.

Jag känner mig lugn och ser till att få min dos av meditation i solen så ofta jag kan. Här är en bild på mitt favoritställe, i solen uppe på berget.


Imorgon börjar jag med återintroduktionen, det ska bli så kul! Jag hoppas, hoppas att citrusfrukter är ok för min mage, jag som använder citroner i så mycket... Så imorgon börjar en ny spännande etapp.

Allt gott till er,

Linnea

#gästblogg #eliminering #fas2 #selfcare

155 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page