Fantastiska pepparkaksdegsbollar



Letar du efter den där riktigt goda pepparkakssmaken men utan vetemjöl, processat socker eller mjölkprodukter? Look no further!

Detta recept på råa pepparkaksdegsbollar är fantastiskt. (Det är ju ändå degen som är godast, eller hur!)

Snabbt går det också - dessa godingar är klara på 10 minuter.


Ingredienser till ca 8-10 bollar

1 dl mandlar eller hasselnötter, eller blanda!

1/2 msk mandelolja eller kokosolja

2 dadlar

1 tsk kanel

1 krm ingefära

1 tsk malda nejlikor

1 nypa salt

1 msk honung (kan uteslutas för ett par extra dadlar)

Lite kardemumma är gott i också.

Gör såhär

1. Kör nötterna till ett fint mjöl i matberedare.

2. Tillsätt olja och dadlar, kör vidare tills det blandat sig.

3. Tillsätt kryddorna och saltet, kör igen.

4. Tillsätt honung.

Degen går att baka ut mha pepparkaksformar, men allra smidigast (och minst kladdigt) är att rulla bollar av den.


Yup. Jag åt alla utom en medan jag skrev de här inlägget.


Inspirerat av recept i Erica Palmcrantz Aziz bok från 2008 "Raw Food på svenska".

#recept #glutenfritt #boktips #kanel

313 views

Följ Vitalista på: 

  • Instagram Clean Grey
  • Facebook Clean Grey

© 2015 Vitalista Foto: Mattias In De Betou & Stella Cocozza