top of page

Följ med på Fridas Clean Reset!


Vi är så glada att få presentera Frida som kommer gästblogga här på Vitalista! Frida har nyss dragit igång sin Clean Reset och här kommer ni kunna följa hennes upplevelser under tiden.

Varmt välkommen Frida och lycka till önskar vi!

//Lotta & Victoria


28/10-17

Jag har följt Podden Hälsosnack med Lotta och Victoria sedan de drog igång och jag har lärt mig så mycket genom att lyssna på varenda poddavsnitt, många avsnitt har jag lyssnat på flera gånger. Har alltid varit hälsointresserad men för cirka fem år sedan blev kost och hälsa mer än bara intresse, det blev en passion.

Det började med att jag sökte efter alternativa vägar för mina IBS-problem efter att inte ha fått någon riktigt hjälp via sjukvården. Där och då såddes det ett frö som sedan dess vuxit till att jag idag är på gränsen till en riktig hälsonörd. För att bli av med mina magproblem började jag med glutenfritt och laktosfritt som många andra. Jag gick sedan över i FODMAP men ingen av dessa kosthållningar fungerade optimalt för mig. Trots att det blev stor skillnad mot tidigare då jag ätit en väldigt ”vanlig kost” fanns mina problem ändå kvar. Jag började med LCHF och först då upplevde jag att min IBS plötsligt var som bortblåst. Detta har sedan utvecklats till en Paleo-kost som passar mig väldigt bra.

Jag mår så otroligt mycket bättre idag, både fysiskt och psykiskt, än vad jag gjorde för fem år sedan. Men som de flesta har jag ändå några saker som jag vill få bukt på, en slemmighet i halsen som jag haft i drygt ett år, en envis akne och täta munsårsutbrott (herpes).

När jag fick höra om Clean Reset kände jag att det var något jag definitivt ville pröva. Det är ju uppenbarligen något i min kropp som inte riktigt är i balans och jag vill undersöka om det är något livsmedel som jag konsumerar som triggar mina besvär för att på så vis kunna utesluta och nå min optimala hälsa med min unikt framtagna läkande kost.

Jag är inne på min första dag, Steg 1, på Clean Reset. Jag är en ganska (läs väldigt) envis och disciplinerad person så när jag har bestämt mig för någonting så går jag in för det 100% utan avsteg. Idag drack/åt jag en smoothie till frukost som jag hade gjort på grön banan, chiafrön, gurka, färsk spenat, en avokado, en bit ingefära, massa ceylon kanel och vatten tills smoothien fick den konsistens jag ville ha. Sen var det dags för ett crosstraining pass på Sats som blivit rutin för mig och min fästman på lördagar kl 10. Det gick bra och kände mig inte energilös, tvärtom, kände mig lätt och spänstig!

Vid lunchtid satte jag in en ekologisk reko kyckling i ugnen som förberedelse för min alldeles egna benbuljong. Eftersom jag inte äter något annat än flytande föda idag och imorgon så får jag rensa kycklingen på köttet och spara till senare i veckan för att komma åt själva kycklingskrovet till den stundande benbuljongen.

Till lunch gjorde jag den Solgula soppan på sötpotatis och morot från receptdelen i Clean Reset boken, fick använda vatten och örtsalt eftersom benbuljongen inte är klar på långa vägar ännu. Den blev i alla fall himmelskt god tyckte både jag och fästmannen, smakkombinationen av sötpotatis, kokosolja och ingefära var magisk. Blev mätt och belåten. Det enda jag kan känna av nu såhär när klockan är tre på eftermiddagen är lätt huvudvärk, med all sannolikhet för att jag inte drack min vanliga kopp kaffe imorse.

Jag är glad över att jag bestämde mig för att göra steg 1 under helgen och inte under några vardagar, även fast jag mår bra så känns det skönt att bara vara hemma och inte på kontoret.

Jag kommer skriva mer om hur det går under resans gång men nu är det dags att börja rensa kycklingen och påbörja benbuljongen, det ska bli så spännande!

På återseende!

Frida


#CleanReset #fas1 #förberedelser #DinLäkandeKost

563 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page