top of page

Dags för en ny Clean Reset-bloggare!


Vår nästa gästbloggare heter Linnea och hennes text hittar ni här nedan. Vi önskar Linnea stort lycka till på sin Clean Reset-resa. Det ska bli så roligt att följa!


Hej!

När boken Clean Reset släpptes kände jag direkt att det var något för mig. Att boken sedan kopplas ihop med Podden Hälsosnack med Lotta och Victoria som jag lyssnar på avsnitt för avsnitt och om och om igen blev en glädjande överraskning. Jag känner mig priviligerad som får genomföra en metod som hjälper mig mot en bättre hälsa, vilket utgångsläge jag än har.

Mitt utgångsläge är ganska bra, tror jag. Jag har alltid varit en hälsoentusiast och har ett genuint intresse för läkande mat, både för insidan och utsidan. Mitt förstahandsval vid en sjukdom är att hitta en råvara som kan hjälpa mig att läka. Det anammar jag på mina två barn så fort de får minsta antydan till tex förkylning. Att äta mycket grönsaker och mindre kött har alltid varit min prioritet genom livet. Jag lär mig fortfarande mycket och vet att ingen någonsin är fullärd eftersom vi alla är olika, och jag är så glad för all information som sprids runt oss om hur vi kan må bättre genom att äta bättre. Här är jag som en tvättsvamp som suger åt mig av all sådan information.

Men i mitt utgångsläge vet jag också att det finns små besvär här och där som jag absolut vill få bukt med, bland annat kliande hårbotten, trasiga naglar, uppsvälld mage, prickar på mina överarmar så kallade Keratosis pilaris. Och mitt absoluta största besvär är mitt sötsug som jag i perioder inte kan hålla tillbaka. I samband med mina sötsugsperioder brukar jag hamna i allt fler dåliga rutiner som jag är fullt medveten om men får svårt att kliva ur, det gör att jag äter sämre än jag brukar, dricker massa kaffe och rör mig mindre. I perioder som det här blir jag trött, får humörsvängningar, viktuppgång, och allt fokus ligger på vad jag ska äta härnäst.

Just idag försöker jag även läka min kropp från en stor hög av stress, jag har sagt upp mig från stressen och kommer göra allt för att den inte ska påverka mig på samma sätt i livet igen. Så då var utgångsläget kanske inte så bra ändå? Jag har insett att jag själv och med många andra går omkring med små besvär som om det är det normala och något en själv ska lära sig att leva med. För mig har de här små besvären inte varit så besvärliga att jag försökt hitta ett sätt att bli av med dem, men när det som i mitt läge idag visar sig bli fler och fler besvär och där jag känner att insidan skriker efter mer vatten istället för kaffe och magen vill bli lugnare, och det kliar och jag sover dåligt och där det lilla blir större och större, det är då jag inser att det är dags att ge mig själv en paus från störande irrtanter så min kropp kan få läka i lugn och ro utan att bli störd under läkningen.

Jag ska inte bara förändra min kost, jag ska även som helhet förändra min livsstil genom att säga adjö till negativ stress. Varför jag genomgår en Clean Reset under det här utgångsläget är för jag vet att jag snabbare kommer känna mig bättre, jag kommer kanske inte bli lika snabbt pigg som en person utan detta stresspåslag, men jag kommer definitivt bli snabbare pigg än om jag inte genomgått Clean Reset. Jag är mer än redo att köra igång, jag har längtat efter det här, att ge mig själv en paus och steg för steg ta reda på vad min kropp säger, vad den vill ta emot och inte.

Så dagen är här, dag nr 1 på min Clean Reset resa. Jag är så nyfiken på alla nya recept i boken så jag har bestämt mig att följa dem hela vägen så gott det går. De två första dagarna består av flytande föda, smoothies och soppa och jag har reda hunnit smaka mig genom Green cleansing smoothie till frukost och Solgul sötpotatis- och morotssoppa till lunch.

Benbuljong blir nytt i mitt kök och jag har precis påbörjat en hel kyckling i ugnen som kommer bli till en måltid när jag kliver in i steg nr 2 elimineringen. Så soppan jag gjorde idag blev utan buljongen. Men att fylla kylen och frysen med egenfjord buljong känns ju super lyxigt.

Min nya vana strax innan Clean Reset resan är att varje dag promenera i mitt favoritområde, skogen. Jag äskar att gå runt och titta på träd och njuta av att naturen är så fin och ger så mycket glädje. När jag väl kommit hem brukar jag göra mig en kopp kaffe men just idag har jag unnat mig att köpa ett extra fint te som jag hoppas kan ge mig samma sinnesstämning som det svarta i koppen alltid ger. Det blir spännande det här!

Allt gott till er

Vänligen Linnea


#CleanReset #förberedelser #DinLäkandeKost #gästblogg

133 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page