top of page
  • lotta

Avsnitt 222 Richard Perkins - Hög tid för jordbruksrevolution!


Att dagens industriella matproduktion varken är bra för miljön, djurens välbefinnande eller vår hälsa är många överens om. Men tyvärr pratas det alldeles för lite om det som kan vara den självklara lösningen för både miljön och matproduktionen - nämligen regenerativt jordbruk i mindre skala.

I det här avsnittet intervjuar vi Richard Perkins, som är lantbrukare, utbildare och expert på regenerativt jordbruk. Richard äger och driver gården Ridgedale Farm som ligger i Värmland. Richard berättar hur han lyckats driva inte bara ett miljömässigt hållbart jordbruk, utan även ekonomiskt lönsamt.

Det här avsnittet handlar om hållbar matproduktion och konsumtion. Vi pratar om att äta efter säsong och om glada hönor som värper fantastiska ägg. Vi pratar om skogen och klimatet och hur lösningen på klimatproblemen egentligen är enklare än vi tror på många sätt.


Den här intervjun är på engelska.


Mer om Richard och hans utbildningar hittar du på hans hemsida här: https://www.richardperkins.co


Här är länken till Ridgedale Farm: https://www.ridgedalepermaculture.com


Lyssnar gör du som vanligt i din podcastapp som Podcaster eller Spotify. Eller så kan du lyssna här: https://shows.acast.com/halsosnack/episodes/222-richard-perkins-hog-tid-for-jordbruksrevolutionVill du ha fler tips om en hälsosam livstil?

I vår webbshop hittar du saker som vi har skapat själva som onlineprogram och webbkurser samt saker vi gillar och rekommenderar. Du hittar den här.


Kram från Lotta & Victoria!23 views0 comments
bottom of page