top of page
  • lotta

Avsnitt 203: Markus Mattiasson - Signalsubstanser Del 2 - Förstå varför du mår som du mår!


Den här veckan har vi bjudit in biomedicinaren och hälsocoachen Markus Mattiasson igen för att prata lite mer och fördjupa oss i ämnet signalsubstanser. Dessa kemiska budbärare i kroppen är nämligen en viktig nyckel i att förstå varför vi känner oss oroliga, coola, glada eller deppiga. Markus går ner lite djupare i några av våra vanligaste signalsubstanser och som vi känner av när de hamnar i obalans. Vi pratar om dopamin och hur den påverkar vår förmåga till koncentration och fokus men också kopplingen till beroende. Vi pratar också om serotonin; om smärta och högkänslighet bland annat. Och om hur vi genom att förstå våra signalsubstanser kan få en större förståelse för oss själva och anpassa vår livsstil på bästa möjliga sätt.


I det här avsnittet svarar Mattias på de lyssnarfrågor som kom in efter avsnitt nr 194 där Mattias gick igenom grunderna om signalsubstanser.


För mer inspiration, tävlingar och erbjudanden, gå in på https://www.vitalista.se och anmäl dig till vårt nyhetsbrev.


Lyssnar gör du som vanligt i din podcastapp som Acast, iTunes eller Spotify. Eller så kan du lyssna här: https://play.acast.com/s/halsosnack/203markusmattiasson-signalsubstanserdel2-forstavarfordumarsomdumar-


I vår webbshop hittar du saker som vi har skapat själva som onlineprogram och webbkurser samt saker vi gillar och rekommenderar. Du hittar den här.


Kram från Lotta & Victoria!29 views0 comments
bottom of page