top of page
  • lotta

Avsnitt 202: Babben Larsson - Sockerberoende - Om att tappa taget, ge upp och att acceptera hjälp.


Idag ska vi lyfta en annan aspekt när det handlar om socker, nämligen sockerberoende. Vi har bjudit in komikern och programledaren Babben Larsson, som delar sina erfarenheter att leva med ett problematiskt förhållande till mat och socker. Att arbeta i en bransch där man ska leverera skratt på beställning, med obekväma arbetstider, tidspress och med överflöd av sockerstinn mat, kan tära på hälsan. Babben berättar om de utmaningar hon haft under åren och hur hon lyckades få och acceptera hjälp för att hitta en långsiktigt hållbar väg framåt både när det gäller jobb och mat.


Sockerberoende är inte en erkänd diagnos i Sverige, men vi vill lyfta detta då vi vet att det är många människor som lider i tysthet för att kunskapen om sockerberoende generellt sett är låg.


Babben kommer också vara med på det online-eventet på den sockerfria dagen den 12 oktober. Mer information och anmälan hittar du på https://www.elitista.se


Lyssnar gör du som vanligt i din podcastapp som Acast, iTunes eller Spotify. Eller så kan du lyssna här: https://play.acast.com/s/halsosnack/202babbenlarsson-sockerberoende-omatttappataget-geuppochattaccepterahjalp-


I vår webbshop hittar du saker som vi har skapat själva som onlineprogram och webbkurser samt saker vi gillar och rekommenderar. Du hittar den här.


Kram från Lotta & Victoria!


22 views0 comments
bottom of page