top of page
  • lotta

Avsnitt 118 Hälsotipsen som stärker hormonbalansen och fertiliteten


Det här avsnittet handlar om ofrivillig barnlöshet. Alla som är i den situationen eller har upplevt det kan vittna om vilken stor sorg, hopplöshet och frustration det är. Vilka oddsen än är, är varje barn som kommer till världen ett mirakel som man inte kan ta för givet.


Oavsett om barnlösheten beror på kända orsaker eller om allt på pappret ser helt normalt ut, finns det massor man kan göra själv för att stärka upp sin hormonbalans och öka chanserna till en hälsosam graviditet. Vi tipsar om bästa knepen både när det gäller att optimera mat och näring samt andra parametrar som påverkar könshormonerna, kvaliteten på äggceller och fertiliteten i stort. I det här avsnittet berättar Lotta också om sin egen 3-åriga resa genom olika fertilitetsbehandlingar, kost- och livsstilsförändringar som till slut ledde till två friska barn.


Bilden visar Lotta och hennes dotter Lucy 10 månader som blev till mha FET (Frozen Embryo Transfer), dvs ett återinfört embryo som legat i frysen i tre år efter befruktning. Så i praktiken är hon tvillingsyster med sin 2,5 år äldre storebror, som blev befruktad samtidigt men som låg i frysen endast några månader...


Lottas fina onlineprogram Stärk Hormonbalansen och Maxa Fertiliteten hittar du här.


I vår finns också chansen att lära dig mer om hur du kan balansera dina hormoner i en workshop i Stockholm. Läs mer här.


Du hittar avsnittet i din podcastapp som Acast, iTunes eller Spotify eller så lyssnar du här.


Vill du ha fler tips om en hälsosam livstil? Vi erbjuder hälsocoaching till dig som vill komma igång med hälsosammare och härligare vardagsvanor. Läs mer på Vitalista.se under fliken "Hälsocoaching". Vi föreläser också! Till exempel på företag med vår uppskattade föreläsning med konkreta tips för en effektivare och hälsosammare arbetsdag. Välkommen att mejla oss på info@vitalista.se för mer information om du vill att vi kommer till din arbetsplats. Du kan också läsa mer här.

I vår webbshop hittar du våra program och saker vi gillar och rekommenderar, kolla in den här. Vår bok Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost hjälper dig att ta reda på vilken mat som just du mår bra av. Den hittar du i bokhandeln eller till exempel här. Vi har också skapat en inspirerande och praktisk webbkurs i samarbete med tidningen Hälsa. Den hittar du här.

208 views0 comments
bottom of page