top of page

40 Hälsosnack med Stig Bengmark - Hälsans 12 budord Del 1Här kommer lite goda nyheter! Det finns hopp för framtiden och framför allt hopp om en god hälsa! Lyssna på veckans avsnitt av Hälsosanck där vi intervjuar professor Stig Bengmark. Stig har många års erfarenhet som läkare, kirurg och forskare. Han är en av pionjärerna inom forkningen av tarmflorans betydelse på vår hälsa och är nu Honorary Visiting Professor på London University. Stig är dessutom ett levande bevis på att man kan ha hur mycket energi som helst även när man passerat 85-årsstrecket.

Stig hänvisar ofta till sina “12 budord för hälsan” och med de som utgångspunkt, kommer vi under två avsnitt förmedla Stigs fantastiska kunskap om hur man når optimal hälsa. I den första delen får vi bland annat veta varför fruktos är sämre för kroppen än glukos, Stig reder ut vilken typ av fett vi ska äta, och varför han aldrig skulle äta en grillad hamburgare. Dessutom berättar Stig om hur han lyckats minska infektioner efter operationer med hjälp av goda bakterier.

Det här är absolut ett avsnitt som du med fördel delar till alla nära och kära du vill ha kvar friska och pigga länge. Missa inte heller att prenumerera på Hälsosnacks nyhetsbrev, då Stig erbjuder rabatt på sin Synbiotic 15. Anmäl dig här.

Du kan läsa mer om Stig på Bengmark.com och hans krönikor hittar du på FoodPharmacy.se.

#godatarmbakterier #tarmflora #fruktos #GI #fett

570 views0 comments
bottom of page