top of page

#1 för fertiliteten - hitta lugnetIdag börjar jag med att lista vad som du själv kan göra för att stärka din hälsa och fertilitet.

Nummer ett. Det allra första du behöver göra är att minska på stressen. Om du känner dig stressad under längre perioder varje dag, innebär det att kroppen stänger av de långsiktigt viktiga funktioner såsom matsmältning, reproduktion och immunförsvar, till att omfördela resurser så att du snabbt ska kunna springa iväg eller slåss mot en björn... typ.

Kortare perioder av stress är inte farligt, men när vi känner en underliggande konstant stress är det direkt skadligt både för våra kroppar och hjärnor. Vårt hormonsystem kommer i obalans och kroppen är inte direkt inställd på fortplantning.

Om du är orolig och stressar producerar kroppen stresshormoner, framförallt kortisol, vilka har en förmåga att blockera eller minska produktionen av viktiga könshormoner. Vill det sig illa kan du få störningar i ägglossning eller sämre möjligheter för ett befruktat ägg att fästa.

Alla är olika känsliga för stress, men ju längre tid du utsätts för det desto känsligare blir du och desto större skador kan det orsaka.

Så, vad är det man ska göra då för att snabbt komma ur den onda stresscirkeln? Jo, börja med att andas långa, djupa andetag genom näsan. Det är ett fantastiskt knep att lura tillbaka kroppen till ett tillstånd av lugn. Produktionen av kortisol och adrenalin stannar av och istället stimulerar du lugn och ro hormoner.

Ett annat knep är att röra på sig regelbundet och att meditera. Se sen till att få en balans i ditt liv genom att prioritera rätt.

Att upprepa en affirmation när oron kommer smygande kan också vara effektivt. Upprepa flera gånger varje dag: ”Jag är trygg i att jag kommer bli gravid, jag litar på min kropp och jag blir en fantastisk mamma.”

Det är en bra början på din resa mot stärkt fertilitet!

Peace & Love,

Lotta

#stress #lugn #andas #fertilitet #maxafertiliteten #långadjupaandetag #meditation

242 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page