top of page

Öka dina chanser att bli gravid.När jag själv fick diagnosen PCOS ville jag verkligen veta varför jag hade en obalans mellan mina hormoner och framförallt vad jag kunde göra åt det. Efter ett IVF-försök som resulterade i en graviditet, men missfall i vecka 8, tog jag saken i egna händer. Jag läste på ordentligt och gjorde framförallt förändringar i min kost och lärde mig hur jag kunde minska på stressen. Det ledde inte enbart till att jag mådde så mycket bättre själv, utan även till att min ägglossning kom igång igen.

Ett annat exempel på vad vi kan påverka själva är kvaliteten på våra ägg. Förr trodde man att eftersom kvinnans ägg bildades när hon var ett foster kunde kvaliteten i stort sett bara försämras i takt med att kvinnan blev äldre. Alla eventuella kvalitetsbrister fick hon leva med. Och sen var det bara att hoppas på att det var ett av de bättre äggen som skulle bli befruktat. Denna teori börjar alltmer kullkastas av forskning som snarare pekar mot att det är miljön i äggstockarna som påverkar äggcellerna och att de åldras - inte att det är cellerna i sig som har en specifik livslängd.

Det här är ju jättebra nyheter för alla som vill öka chanserna för en lyckad graviditet! Det betyder också att även om du är ung, kan dina ägg vara i sämre form än de borde, om miljön i din kropp är ogynnsam.

Men hur ordnar man så att hormonerna är i balans och miljön i äggstockarna är optimala för äggcellerna då? Jo, här kan man göra jättemycket med livsstilsförändringar! Det handlar helt enkelt om att ta hand om sin kropp på allra bästa sätt. Hur det går till är till viss del individuellt, men i stora drag handlar det om att minimera påfrestningar (stress, skräpmat, stillasittande, negativa tankar och känslor osv.) och maximera med saker som stärker kroppen och cellerna. Till exempel att äta näringsrik och varierad mat som just du mår bra av. Att äta massor av mörka bladgrönsaker, hälsosamma fetter och dricka rent vatten. Motionera måttligt och regelbundet, ha bra relationer och stöd omkring sig, positiva tankar, frisk luft och sol. Bland annat… Det finns massor man kan göra själv!

Oavsett om orsaken är PCO, endometrios eller någon annan anledning till att du är ofrivilligt

barnlös, så finns det saker att göra. Kroppen strävar hela tiden efter att fungera optimalt och det går att komma tillrätta med många störningar i din fertilitet.

Nu har du chansen att få personlig cochning av mig, Lotta, tillsammans med en mindre grupp kvinnor med liknande mål och utmaningar. Du får min guidning, stöd och råd speciellt anpassade för att stärka fertilitet och få balans på dina hormoner, för att du ska må bra och öka dina chanser till en hälsosam graviditet. Du får dessutom hela gruppens stöd och medkänsla. Vi håller din hand tills du nått dina mål. Tillsammans ser vi till att du lyckas!

Jag coachar dig i en grupp med maximalt 10 deltagare under 8 st tillfällen. Vi hörs via datorn under 90 minuter, två gånger i månaden (varannan tisdag eftermiddag) under 4 månader. Du får inte bara stöd, råd och pepp av mig utan även gemenskap av en hel grupp som har liknande utmaningar som dina.

Alla sätter sina egna individuella mål och tar det i sin egen takt, beroende på motivation och livssituation. Jag tror inte på extrema dieter eller stenhård disciplin, men det är viktigt att ha någon som peppar och pushar dig om motivationen sviktar. Tveka inte! Häng med mig i höst!

Kram från Lotta

#fertilitet #maxafertiliteten #graviditet

218 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page