top of page

Ätbar beauty mask


Inlägget innehåller Affiliatelänk.


Vi älskar naturlig skönhetsvård där tanken om att samma ingredienser som gör gott inom oss även kan användas utanpå huden för att till exempel göra rent, ge närings och tillföra fukt. Det är både enkelt och billigt och så slipper man utsätta sig för en massa onödiga kemikalier som ofta finns i vanliga skönhetsprodukter. Dessutom är det ofta mer effektivt har vi märkt. Jag har till exempel gärna kokosolja i håret och gör en sk. coconut oil mask och sätter upp håret i en "coconut bun" under en dag och gärna över en natt också. Sen när jag tvättar ut oljan har håret en helt ny stuns och glans!

En av Victorias favoriter är att göra egen deodorant. Du hittar hennes snabba recept här.

Vi pratar också om naturlig skönhetsvård i avsnitt 51 av Hälsosnack där vi får en massa fina tips av Tia Jumbe. I avsnitt 104 pratar vi med den holistiska hälsoexperten och SPA-konsulten Linda Myrberg och får fler tips på hur man kan boosta huden både på kroppen och ansiktet med naturliga och skonsamma metoder. Linda gav oss ett enkelt recept på en härlig och helt naturlig ansiktsmask som verkar milt antibakteriellt, återfuktande och åtstramande, med bara naturliga och ätbara ingredienser.

Du behöver:

1 tsk kallpressad ekologisk kokosolja

1 tsk svensk raw honung

1 tsk Havtorn råsafts koncentrat Nordic Superfood

½ tsk Collagen pulver Nordic Superfood

Blanda ihop alla ingredienser och använd fingrar eller en pensel för att fördela ut masken i ditt rengjorda ansikte. Gör en kopp gott te och luta dig tillbaka i soffan eller en skön fåtölj. Skölj av med ljummet vatten efter 10-20 minuter.

Hoppas du gillar den! <3

I samarbete med Linda får du 10% rabatt i hennes webbshop när du anger koden hälsosnack i kassan. Du kan använda koden flera gånger tom 31/12-2018. Handlar gör du på shopbymyrberg.com.


Vill du ha fler tips om en hälsosam livstil? Vi erbjuder hälsocoaching till dig som vill komma igång med hälsosammare och härligare vardagsvanor. Läs mer på Vitalista.se under fliken "Hälsocoaching".

Vi föreläser också! Till exempel på företag med vår uppskattade föreläsning med konkreta tips för en effektivare och hälsosammare arbetsdag. Välkommen att mejla oss på info@vitalista.se för mer information om du vill att vi kommer till din arbetsplats. Du kan också läsa mer här.

Vår bok Clean Reset - 3 effektiva steg till din läkande kost hjälper dig att ta reda på vilken mat som just du mår bra av. Den hittar du i bokhandeln eller till exempel här. Vi har också skapat en inspirerande och praktisk webbkurs i samarbete med tidningen Hälsa. Den hittar du här.

#naturlighudvård #ansiktsmask #beautymask #ätbar

125 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page