top of page
Mirakelmage - lugn mage & stärkt immunförsvar

HÄLSO-

program

mage

Mirakelmage
Friskvårdsbidraget gäller hos Vitalista. 
Kontakta oss om du har frågor.

Individuellt hälsoprogram, 12 veckor

 

Programmet riktar sig till dig som på ett eller annat sätt upplever problem med magen. Det handlar kanske om IBS symptom, ”stressmage”, misstänkt matintolerans, obehag såsom uppblåsthet, gaser, förstoppning, diarré, sura uppstötningar osv. Helt enkelt; din mage skickar dig signaler om att allt inte står rätt till och du vill göra något åt saken!


Men man måste inte ha ett uttalat magproblem för att ha nytta av programmet. Det fungerar välgörande för alla som vill stärka sitt immunförsvar, främja en god hälsa och öka energinivån. Programmet leder till en fördjupad självkännedom och insikt kring vad som får DIG att må bra när det kommer till kost och livsstil. 

 

Programmet skräddarsys efter dig och dina behov och går fram steg för steg i ett tempo som känns behagligt för dig. Vi inleder med en grundlig genomgång av din tidigare och nuvarande hälsosituation. Därefter klargör vi vilka dina hälsomål är, dvs. hur du vill må och vad du vill uppnå med programmets hjälp. Ofta blir det aktuellt att som en del av programmet göra en Clean Reset, men inte alltid, det beror på din "helhetssituation". (Läs mer om vad Clean Reset är HÄR. Och HÄR kan du läsa om det kortare hälsocoachingprogrammet som vänder sig till dig som redan bestämt dig för att göra en Clean Reset och som vill ha hjälp och stöd under genomförandet.)

 

Med magen och tarmfloran i fokus ser vi över olika aspekter som påverkar din maghälsa - och därmed din hälsa och immunförsvar i stort - kost, näring, stress, miljö, motion, mediciner osv. Mirakelmage tar fasta på att varje människa är unik och programmet leder fram till en djupare insikt och ökad kunskap om en kosthållning och ett leverne som främjar just din hälsa både idag och för framtiden.

 

Tillsammans tar vi det genomgripande helhetsgrepp som många upplever som svårt att genomföra helt på egen hand. Hälsocoachen finns vid din sida genom programmets gång med kunskap, stöd och vägledning. Mellan coachingträffarna har du tillgång till support för dina frågor och funderingar via e-post.

 

Bonus: Programmet inkluderar en inspirerande bok (eller annan likvärdig gåva) individuellt utvald för dig, samt en receptsamling med goda, läkande, anti-inflammatoriska recept för frukost, lunch, middag och snacks.

 

"Vitalistas metod stärker din hälsa genom att ta ett helhetsgrepp om kroppen med fokus på magen.
 

Hälsocoachens vägledning, stöd och uppmuntran hjälper dig till kloka, effektiva kost- och livsstilsförändringar som stödjer din hälsa på kort och lång sikt, i en takt som känns behaglig för dig." 

Antal träffar: 6 träffar à 50 minuter. Vi träffas varannan vecka, dvs. programmet löper över 3 månader (12 veckor). Vi träffas samma dag och tid varje gång, t.ex. varannan torsdag kl 10.00-10.50.

 

Var: Vi möts online. Vitalistas hälsocoachingsessioner sker online via Skype. Det är praktiskt, flexibelt och tidsbesparande då du slipper restid till en speciell geografisk plats. Läs gärna mer här.

 

Pris: 1 800 kr per månad (5 400 kr för hela programmet). Betalas månadsvis i förskott. Vill du betala hela beloppet i förskott får du en rabatt på 200 kr och betalar 5 200 kr. Priserna är inkl. moms. Betala via swish 123-540 71 92 eller bankgiro 811-2138. Märk din betalning med ditt namn och mobilnummer. Friskvårdsbidraget gäller, kontakta oss om du har frågor.

 

Bokning: Mejla victoria@vitalista.se, ange att du är intresserad av maghälsoprogrammet samt ge förslag på veckodag och tid som du föredrar samt vilken vecka du önskar starta. Jag återkopplar så snart som möjligt.

 

Varmt välkommen!

Victoria

Kycklingbuljong är bra för magen
Surkål stödjer tarmfloran
Grönsaker är bra för magen
"Tillsammans tar vi det genomgripande helhetsgrepp som många upplever som svårt att genomföra på egen hand."

Vitalistas metod

Vår första kontakt sker vanligtvis under en kostnadsfri provsession. Under detta halvtimmeslånga möte stämmer vi av att vi är rätt för varandra. Du får chansen att berätta om dina hälsoproblem och vilka hälsomål du strävar efter att uppnå, och jag berättar hur Vitalistas hälsoprogram "Mirakelmage" kan hjälpa dig. Om allt känns bra, bokar vi in en tid då vi kör igång programmet och vårt arbete tillsammans. 

 

Inför första mötet inom ramen för hälsoprogrammet får du fylla i ett hälsoformulär. I detta svarar du på frågor som har att göra med din hälsohistoria, om hur du mår nu, vilka symtom du lider av, hur du äter idag, hur ditt liv ser ut när det kommer till stress, sömn, vila samt vilka dina hälsomål är. Under mötet går vi noggrannt igenom formuläret tillsammans. Vi pratar också om viktiga aspekter såsom hur mycket tid du har att lägga ner på din hälsoresa och hur lätt eller svårt du upplever det vara att genomföra livsstilsförändringar som t.ex. förändringar i kosten. Det här första samtalet är mycket viktigt då jag skräddarsyr hälsoprogrammet efter dig, din hälsosituation och dina individuella förutsättningar. 

 

Efter det första mötet lägger jag upp en plan för dig och presenterar den när vi träffas nästa gång. I lugn och ro går vi igenom planen och du har möjlighet att ställa frågor och ventilera funderingar. Sedan sätter vi igång! 

 

Hälsoprogrammet "Mirakelmage" anpassas utifrån varje individs behov. I de flesta fall tar programmet sin utgångspunkt i tre viktiga frågeställningar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirakelmage är ett hälsoprogram som löper över tre månader med totalt sex stycken träffar med mejlstöd däremellan. Målet med programmet är att uppnå kloka och effektiva kost- och livsstilsförändringar som stödjer din hälsa på både kort och lång sikt tillsammans med en ökad självinsikt kring hur dessa påverkar din (mag)hälsa. Att genomföra kost- och livsstilsförändringar kräver tid, målmedvetenhet och engagemang och de flesta lyckas bäst när de får stöd, vägledning och motivation under resans gång. Det är anledningen till att Mirakelmage är just ett program över tid, i motsats till t.ex. ett enskilt konsultationtillfälle. 

- Ta bort - Tillför - Förstärk -

 

1. Vad behöver du ta bort?
Vad i din dagliga kost snarare stjälper än hjälper din hälsa och välmående? Hur mår du när du undviker inflammatoriska livsmedel som t.ex. socker? Hur påverkas du av livsmedel som är kända irritanter t.ex. gluten, sötningsmedel, soja, majs, nattskatteväxter etc.? Har du matintoleranser utan att känna till det?

 

2. Vad behöver du tillföra? 
Mat är medicin. Vilken mat hjälper till att stärka och balansera din mage och tarmflora för bästa effekt på immunförsvar och läkning? Behöver du stötta med tillskott? Exempel på livsmedel och tillskott i detta steg är mjölksyrade grönsaker, långkokt kycklingbuljong, mycket grönsaker, protein och fett av hög kvalité samt t.ex. omega-3 och probiotika.

 

3. Vad behöver du förstärka i din livsstil? 
Här tas en klarsynt titt på hur du lever ditt liv. Vi vill boosta sådant som kropp och själ mår bra av som god sömn, tillräckligt med motion, energigivande relationer, tid i naturen och aktiv avslappning i form av meditation, mindfulness eller andningsövningar. Vi ser också över rent praktiska saker som hur du äter och hur du går på toaletten. 

"Vitalistas metod stärker din hälsa genom att ta ett helhetsgrepp om kroppen med fokus på magen."

All sjukdom börjar i magen

Så sa Hippokrates, som kallas medicinens fader, redan för 2 000 år sedan. Vi på Vitalista tillägger: "Det gör hälsan också!" Det är därför som vi hänger oss helt och fullt åt att läka magen.

 

I magen sitter åttio procent av kroppens immunförsvar och genom att stärka magens funktion stärker du hela din hälsa. Forskningen inom området mag-tarm hälsa har exploderat de senaste åren. Funktionsnedsättningar i magen och obalanser i tarmfloran kopplas inte bara samman med IBS och andra inflammatoriska mag- och tarmsjukdomar, utan även med autoimmuna sjukdomar, depression, astma, allergier, hudproblem, övervikt och autism.*

 

Skickar din mage signaler till dig om att allt inte står rätt till? Upplever du någon form av magproblem som IBS eller IBS-liknande symptom, matintoleranser, uppblåsthet, gaser, diarré, förstoppning, magknip, kramp eller annat obehag? Kanske vill du helt enkelt bara stärka ditt immunförsvar? Vi vill hjälpa dig! 

 

Vitalistas metod stärker din hälsa genom att ta ett helhetsgrepp om kroppen med fokus på magen och tarmfloran. Vitalista erbjuder hälsocoaching både individuellt och i grupp.

Skaffa dig en mirakelmage nu!

 

 

Mirakelmage?

 

Magen är fantastisk! Ja, inget mindre än ett mirakel!

 

Under en livstid äter och dricker vi ca 25 ton föda och 50 ton vätska – och vi bajsar 4 ton.

 

Vår matspjälkningsapparats grundläggande funktion kan enkelt sammanfattas som att smälta maten, absorbera näringen samt transportera ut ur kroppen det som den inte behöver och det som är direkt skadligt för den. 

 

Till hjälp finns även tarmfloran; ett fascinerande organ som väger ungefär 2 kg och som huserar 100 biljoner mikrobceller. Jämför det med de 10 biljoner celler som vår kropp består av och ta in tanken att bara 10% av alla celler i vår kropp är mänskliga! Mikroberna hjälper till att utveckla vårt immunförsvar, påverkar vår hälsa och dessutom vårt beteende och humör. Vi lever helt och hållet i symbios med tarmbakterierna och skulle inte överleva utan dem.

 

Magen och tarmflorans arbete lägger grunden för vår hälsa. Men mycket i vår västerländska livsstil påverkar denna super-duo negativt och det kan börja gnissla i maskineriet. Genom medvetna val kring kost och livsstil, och genom att fokusera på sådant som stärker vår mage och tarmflora, stärker vi immunförsvaret och ökar förutsättningarna för god hälsa och ett friskt liv.

Surkål stödjer tarmfloran
Kycklingbuljong är bra för magen
Grönsaker är bra för magen

* Mechanisms of disease: the role of intestinal barrier function in the pathogenesis of gastrointestinal autoimmunediseases. A. Fasano, Nat Clin Pract Gastroenterol Hepatol 2005 sep

Leaky gut and autoimmune diseases. A. Fasano, Clin Rev Allergy Immunol. 2012 Feb

bottom of page