top of page

"Vitalistas metod stärker din hälsa genom att ta ett helhetsgrepp om kroppen med fokus på magen."

All sjukdom börjar i magen

Så sa Hippokrates, som kallas medicinens fader, redan för 2 000 år sedan. Vi på Vitalista tillägger: "Det gör hälsan också!" Det är därför som vi hänger oss helt och fullt åt att läka magen.

 

I magen sitter åttio procent av kroppens immunförsvar och genom att stärka magens funktion stärker du hela din hälsa. Forskningen inom området mag-tarm hälsa har exploderat de senaste åren. Funktionsnedsättningar i magen och obalanser i tarmfloran kopplas inte bara samman med IBS och andra inflammatoriska mag- och tarmsjukdomar, utan även med autoimmuna sjukdomar, depression, astma, allergier, hudproblem, övervikt och autism.*

 

Skickar din mage signaler till dig om att allt inte står rätt till? Upplever du någon form av magproblem som IBS eller IBS-liknande symptom, matintoleranser, uppblåsthet, gaser, diarré, förstoppning, magknip, kramp eller annat obehag? Kanske vill du helt enkelt bara stärka ditt immunförsvar? Vi vill hjälpa dig! 

 

Vitalistas metod stärker din hälsa genom att ta ett helhetsgrepp om kroppen med fokus på magen och tarmfloran. Vitalista erbjuder hälsocoaching både individuellt och i grupp.

Skaffa dig en mirakelmage nu!

 

 

Mirakelmage?

 

Magen är fantastisk! Ja, inget mindre än ett mirakel!

 

Under en livstid äter och dricker vi ca 25 ton föda och 50 ton vätska – och vi bajsar 4 ton.

 

Vår matspjälkningsapparats grundläggande funktion kan enkelt sammanfattas som att smälta maten, absorbera näringen samt transportera ut ur kroppen det som den inte behöver och det som är direkt skadligt för den. 

 

Till hjälp finns även tarmfloran; ett fascinerande organ som väger ungefär 2 kg och som huserar 100 biljoner mikrobceller. Jämför det med de 10 biljoner celler som vår kropp består av och ta in tanken att bara 10% av alla celler i vår kropp är mänskliga! Mikroberna hjälper till att utveckla vårt immunförsvar, påverkar vår hälsa och dessutom vårt beteende och humör. Vi lever helt och hållet i symbios med tarmbakterierna och skulle inte överleva utan dem.

 

Magen och tarmflorans arbete lägger grunden för vår hälsa. Men mycket i vår västerländska livsstil påverkar denna super-duo negativt och det kan börja gnissla i maskineriet. Genom medvetna val kring kost och livsstil, och genom att fokusera på sådant som stärker vår mage och tarmflora, stärker vi immunförsvaret och ökar förutsättningarna för god hälsa och ett friskt liv.

 

Ta hand om din Mirakelmage!

Surkål stödjer tarmfloran
Kycklingbuljong är bra för magen
Grönsaker är bra för magen

* Mechanisms of disease: the role of intestinal barrier function in the pathogenesis of gastrointestinal autoimmunediseases. A. Fasano, Nat Clin Pract Gastroenterol Hepatol 2005 sep

Leaky gut and autoimmune diseases. A. Fasano, Clin Rev Allergy Immunol. 2012 Feb

bottom of page