top of page

HÄLSO-

program

vikt

Friskvårdsbidraget gäller hos Vitalista. 
Kontakta oss om du har frågor.
Hälsosam vikt - med massor av självkärlek och rätt näring

Individuellt hälsoprogram, 12 veckor

 

Programmet riktar sig till dig som vill komma i ditt livs(viktigaste) form. Kanske har du redan "provat allt" för att gå ner i vikt, kanske har du precis insett att den övervikt du går och bär på faktiskt inte gynnar din hälsa. Hursomhelst - du känner dig motiverad att ta tag i situationen! Välkommen till oss! Vårt mål är att hjälpa dig till en hälsosam vikt på ett klokt och hållbart sätt.

 

Vitalistas vikthälsoprogram skräddarsys efter dig och dina behov. Vi inleder med en grundlig genomgång av din tidigare och nuvarande hälsosituation. Därefter klargör vi vilka dina hälsomål är, dvs. hur du vill må och vad du vill uppnå med programmets hjälp.

Tillsammans ser vi över olika aspekter som påverkar din vikt - och därmed din hälsa och immunförsvar i stort - kost, näring, stress, miljö, motion, mediciner, känslor, hur din mage och tarmflora mår osv. Programmet tar fasta på att varje människa är unik och programmet leder fram till en djupare insikt och ökad kunskap om en kosthållning och ett leverne som främjar just din vikt och hälsa både idag och för framtiden.

 

Programmet går fram steg för steg i ett tempo som känns behagligt för dig. Din hälsocoach ger dig vägledning, stöd och motivation. Vi arbetar fram vad som passar dig och din kropp allra bäst baserat på dina förutsättningar. Tillsammans tar vi det genomgripande helhetsgrepp som många upplever som svårt att genomföra helt på egen hand.

 

Målet med programmet är att uppnå kloka och effektiva kost- och livsstilsförändringar som stödjer din hälsa och välmående på både kort och lång sikt tillsammans med en ökad självinsikt kring hur dessa påverkar din vikt. Att genomföra kost- och livsstilsförändringar kräver tid, målmedvetenhet och engagemang och de flesta lyckas bäst när de får stöd, vägledning och motivation under resans gång. 

Programmet innefattar:

  • Två stycken 50 min möten i månaden under tre månader (totalt 6 st möten). Vi träffas samma dag och tid varje gång, t.ex. varannan torsdag kl 10.00-10.50.

  • Möjlighet till e-mailsupport mellan träffarna för frågor och funderingar.

  • En inspirerande bok eller annan gåva utifrån just dina behov.

  • En receptsamling med goda, läkande, anti-inflammatoriska recept för frukost, lunch, middag och snacks.

 

Var: Vitalistas hälsocoachingprogram sker online via Skype. Det är praktiskt, flexibelt och tidsbesparande då du slipper restid till en viss geografisk plats. Läs gärna mer här.

 

Pris: 1 800 kr per månad (5 400 kr för hela programmet). Betalas månadsvis i förskott. Vill du betala hela beloppet i förskott får du en rabatt på 200 kr och betalar 5 200 kr. Priserna är inkl. moms. Betala via swish 123-540 71 92 eller bankgiro 811-2138. Märk din betalning med ditt namn och mobilnummer. Friskvårdsbidraget gäller, kontakta oss om du har frågor.

 

Unna dig en hälsosam vikt! Vi är redo att hjälpa dig.

 

Bokning: Mejla info@vitalista.se, ange att du är intresserad av vikthälsoprogrammet samt ge förslag på veckodag och tid som du föredrar samt vilken vecka du önskar starta. Vi återkopplar så snart som möjligt.

 

Varmt välkommen!

Lotta och Victoria

"Hälsocoachens vägledning, stöd och uppmuntran hjälper dig till kloka, effektiva kost- och livsstilsförändringar som stödjer din hälsa och viktnedgång på kort och lång sikt, i en takt som känns behaglig för dig." 

"Tillsammans tar vi det genomgripande helhetsgrepp som många upplever som svårt att genomföra på egen hand."

"Vitalistas metod utgår från en kärleksfull approach där vikten balanseras för hälsans skull. Inte för att passa in i ett skönhetsideal."  

Hälsosam vikt

På Vitalista är vårt övergripande mål att alltid sträva efter optimal hälsa. Frisk, klok och strålande hälsa är självklart målet även i vårt vikthälsoprogram. Vi är totalt ointresserade av skönhetsideal! Är du ute efter en quick fix för att komma i bikinin till sommaren, är inte det här programmet för dig. 

 

För oss handlar viktnedgång om att lyssna till vad din kropp försöker säga dig och att steg för steg, i en takt som känns behaglig för dig, tillmötesgå den. 

 

Att leva med övervikt är en reell riskfaktor ur ett hälsoperspektiv. Fetma belastar och anstränger kroppen och ökar risken för att utveckla andra sjukdomar*. Övervikt och fetma är en del av det metabola syndromet, som också innebär försämrade blodfetter, högt blodsocker och förhöjt blodtryck**. Som alla, till och med var för sig, är riskfaktorer för bl. a. hjärtkärlsjukdomar. Bukfetma är särskilt allvarligt då fettet från bukens celler är mer aktivt och går in i blodomloppet och påverkar kärl, lever, blodfetter och blodtryck negativt. Bukfetman bidrar också till att sockret bryts ner sämre i kroppen eftersom insulinet fungerar sämre.***

 

När din kropp krampaktigt håller fast vid övervikt är det ett viktigt tecken på att den har behov som inte tillgodoses. I Vitalistas vikthälsoprogram tar vi tillsammans reda på vad din kropp vill ha. Ofta handlar det om två specifika saker: kärlek och rätt näring. Vad just din unika kropp behöver är förstås individuellt. Men så mycket kan vi säga; vår metod handlar aldrig om att späka sig eller att tvinga sig till en halvmara om dagen. 


Kom i ditt livs(viktigaste) form nu! 

 

 

bottom of page