top of page

"Det nya hälsotänket
behöver varken 

ta mycket tid  
eller kosta företaget 

mycket pengar." 

Föreläsning & hälsocoaching
#MåBraPåJobbet
Vitalistas hälsocoach Victoria Carinci intervjuad i Kurera:
"Tips för en hälsosammare arbetsdag"
tips_for_en_halssammare_arbetsdag_600-58

"Sträva efter att arbetsdagens 'insättningar' respektive 'uttag' på 'hälsokontot'  balanseras

för ett långsiktigt hållbart arbetsliv." 

Hållbart arbetsliv: 

Hälsosamma medarbetare gör ett bättre jobb, känner större trivsel och är mer sällan sjuka.  

Sedan 2010 har antalet sjukskrivna med utmattningssymtom sexdubblats. De som bränns ut är yngre, man är borta längre och var fjärde drabbad blir sjuk igen. Vi lever i ett samhälle som snurrar allt snabbare, det är ett faktum. 

 

Vitalistas fokus är på att förebygga ohälsa och stressens negativa verkan - framförallt PÅ jobbet. Alltför mycket av den återhämtning, träning och hälsofrämjande aktiviteter som dina medarbetare behöver för att må bra, hålla i längden och prestera på topp förväntas ske på fritiden. Men det är som att företaget lämnar en av sina mest värdefulla tillgångar vind för våg - åt slumpen!

 

Människor har fullt upp efter arbetstiden. De ska hämta barn, handla, laga mat, skjutsa till träningar, göra läxor, städa, tvätta... och så mitt i alltihop hoppas du som arbetsgivare att dina medarbetare hinner med den återhämtning som behövs inför en ny högpresterande dag på jobbet...

 

Vår tes är att hälsofrämjandet bör byggas in i och bli en naturlig del av arbetsdagen. Genom att plussa på "hälsokontot" under loppet av arbetsdagen säkrar du upp att dina "värdefulla tillgångar", medarbetarna, inte bara mår bra utan även behåller ett knivskarpt mentalt fokus, hög effektivitet och flödande kreativitet. Och därtill känner mer arbetsglädje!

Det bästa av allt är att hälsotänket varken behöver ta mycket tid i anspråk eller kosta företaget mycket pengar. Tvärtom. Sanningen är att det inte tar många minuter alls och är så gott som gratis. Det handlar om effektiva verktyg, korta stunder och nya enkla vanor. Och genom att uppmuntra och göra det enkelt för medarbetarna att göra en "hälsoboost". Ett konkret exempel på en sådan enkel och gratis boost är en andningsövning: att dra sig undan till en lugn vrå och under 3 minuter andas långa, djupa andetag har en dramatisk effekt på pulsen och kortisonet (kroppens stresshormon) samtidigt som det stimulerar kroppens para-sympatiska nervsystem (lugn och ro) och innebär därmed en rejäl insättning på "hälsokontot". Genom att sträva efter att arbetsdagens "insättningar" respektive "uttag" på medarbetarens "hälsokonto" balanseras, gör du som arbetsgivare det du kan för att säkra ett långsiktigt hållbart arbetsliv hos dina medarbetare med både mindre sjukfrånvaro och sjuknärvaro. 

Vi erbjuder företagshälsa i form av hälsocoaching och inspirationsföreläsningar och vi anpassar vårt erbjudande efter era behov och förutsättningar. 

Kontakta oss för mer information och ett samtal om hur vi kan stötta just era medarbetare.

Mobilnummer 0737-599 605 eller mejl, klicka här.

Boka vår uppskattade inspirationsföreläsning om
Hållbart arbetsliv: 

Hälsocoachernas bästa tips för en hälsosammare & långsiktigt hållbarare arbetsdag.
#HållbartArbetsliv

"5 Supertips för en

Hälsosam & Hållbar Arbetsdag"
 

I den här föreläsningen ger vi konkreta tips och bio-hacks för hur medarbetare och ledare smart och enkelt kan förbättra både sin prestation, kreativitet och fokus - och på samma gång stärka sin hälsa och arbetsglädje

 

Hälsosamma medarbetare gör ett bättre jobb, trivs bättre på jobbet och är mer sällan sjuka. 

 

De 5 tipsen ger konkreta och kraftfulla verktyg för att stärka följande områden:

  • Ökad mental prestation, kreativitet & fokus

  • Energi - jämn & hög hela dagen

  • Ökat välbefinnande - både fysiskt & psykiskt

  • Effektiv stresshantering

Perfekt inspiration för en frukost- eller lunchföreläsning.

Eller som kick-off inför vidare hälsocoaching.

Kontakta oss för upplägg och kostnadsförslag. 

bottom of page